Sport

2015.08.28. 16:05

Az országos bajnokság zárónapján Hajdu Jonathán és Vass András is győzött

A szolnoki kajak-kenu országos bajnokság tegnapi zárásán a Dunaferr sportolói közül Hajdu Jonathán és vass András is aranyérmes lett.

Agárdy Csaba

A kajakos Douchev-Janics Natasa egyesben, illetve győri klubtársaival párosban és négyesben is a leggyorsabbnak bizonyult 200 méteren a szolnoki kajak-kenu országos bajnokságon.

Egyesben Kárász Annát a dunaújvárosi nevelésű, de jelenleg szegedi színekben versenyzőt a múlt héten világbajnoki ezüstöt szerzett verte meg a háromszoros olimpiai bajnok, párosban pedig Homonnai Lucával nyert aranyérmet, akivel a múlt héten, Milánóban ezüstérmet szerzett ebben a számban a világbajnokságon.

Az ob zárónapjának délelőttjén a 200 méteres számokat rendezték meg.

A 2007-ben elhunyt mesteredző emlékét ápoló Séra Miklós Baráti Kör különdíjat ajánlott fel a férfi K-2 200, valamint a férfi K-4 200 méteres szám győztesének. Az egykori tréner arcképével gravírozott kupát, valamint 100-100 ezer forintot a Bán Kristóf, Tótka Sándor kettős, valamint a Császár Gergely, Nádas Bence, Balaska Márk, Birkás Balázs négyes nyerte el. A férfi kajakosok egyes számában a papírformát igazolva Dudás Miklósé lett az aranyérem.

A kenusoknál sem történt meglepetés: egyesben a vb-n is szerepelt Hajdu Jonatán és Takács Kincső, míg párosban a Nagy Péter, Lantos Ádám duó ünnepelhetett országos bajnoki címet. A négyeseknél a Sarudi Pál, Kiss Tamás, Németh Szabolcs, Vass András összeállítású csapat győzött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!