Sport

2015.07.27. 16:07

Két dunaújvárosi tornász utazhatott az ifjúsági olimpián

Dunaújváros – A tbiliszi ifjúsági olimpiai játék torna számában két dunaújvárosi női tornász is indulhat.

Jankó Árpád

Mégpedig Jakab Noémi és Kovács Zsófia, akik kiharcolták maguknak a válogatott csapatba kerülést. Ez óriási siker a Dunaferr SE számára. A magyar delegáció száztizenkét tagból áll, akik nyolc sportágban versenyeznek. Ötven ország küldte el Tbiliszibe fiatal sportolóit. A torna sportág mezőnye is nagyon erős. Huszonkilenc csapattal harmincnégy ország képviselteti magát a tornában. Ez teljes mértékben megfelel egy Európa-bajnokságnak. A tornászok feszített tempóban, napi két edzéssel készülnek.

Kis nehézséget jelent, hogy az edzőterem harminc perces buszozással érhető el. Ezt tehát négyszer kell megtenni naponta. A biztonság maximális, aminek érdekében minden járatot rendőri felvezetés kísér. A dunaújvárosi lányok is javában edzenek, abban a reményben, hogy jó esetben több döntős helyezést is elérhetnek.

Hétfőn megtörtént a pódiumedzés is. Ekkor ismerkedhettek meg a versenyteremmel a tornászok. Szerdán viszont kezdődnek a versenyek. Európa utánpótlás-sportolói Tbiliszi után 2017-ben, a következő EYOF-on Győrben találkoznak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!