Sport

2014.09.04. 12:55

Két érmet szereztek a veteránok

A szabad- és kötöttfogású birkózók veterán világbajnokságát augusztus 25. és szeptember 1. között Belgrádban rendezték meg. Papp Gyula ezüst-, míg Mátyás Gábor bronzérmet szerzett.

Agárdy Csaba

Számos nagy birkózó nemzet - Oroszország, Egyesült Államok, Irán, Törökország, Azerbajdzsán, Grúzia, Japán, Mongólia, Svédország, Norvégia, Olaszország, Németország, Horvátország - nagy létszámban képviseltette magát. A magyar csapat tagjaként a Dunaferr SE birkózó-szakosztályából két versenyző lépett szőnyegre, Mátyás Gábor és Papp Gyula.

Papp Gyula (balról) és Mátás Gábor a Dunaferr SE veteránjai

Mátyás Gábor a B korcsoport (40-45 évesek) 69 kilogrammos súlycsoportjában versenyzett. A későbbi világbajnok horvát birkózótól vereséget szenvedett, de a vigaszágon folytathatta. A bronzmérkőzésen azzal a norvég sportolóval csapott össze, aki a tavalyi világbajnokságon legyőzte őt az éremért folyó küzdelemben. Most azonban visszavágott és 8-1-es pontozásos győzelemmel megszerezte a bronzérmet.

Az A korcsoportban (35-40 évesek) Papp Gyula a 130 kilogrammosok mezőnyében lépett szőnyegre. Első mérkőzésén szintén a későbbi győztestől a kazah birkózóktól kapott ki, majd 3-0-ra legyőzte iráni ellenfelét. A délutáni meccsén a tavalyi világbajnok grúz birkózót győzte le 4-0-ás vezetés után leléptetéssel. A dunaújvárosiak így két éremmel egy ezüsttel és egy bronzzal zárták a világbajnokságot.

Mátyás Gábor: - Sajnos a rendezés több kívánnivalót is hagyott maga után, az ebéd és vacsora minősége felejthető volt. A versenykörülmények meg sem közelítették például a 2012-es budaörsi vb színvonalát. A sportolók létszáma és a részt vevő országok száma azonban biztosították a legmagasabb színvonalat.

Címkék#birkózás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!