Sport

2014.04.18. 18:10

Az Arany Üst zárónapján sem maradtunk érem nélkül

Míg a Fabó Éva Sportuszodában az Arany Üst zárónapját rendezték meg pénteken, a fővárosban a Dunaferr-DVSI idősebb úszói a Budapest Bajnokságon szerepeltek.

Gallai Péter

A hazai versenyzők közül Barocsai Petra a pénteki este során nem is egy döntőben volt érdekelt

Lássuk előbb a fővárosi eseményeket, ahol a dunaújvárosi színeket Balog Gábor, Takács Krisztián, Simon Dávid, Kiss Attila, valamint Farkas Éva képviseli. A BB első napján, csütörtökön este máris született Dunaferr-DVSI aranyérem, 50 méter háton Balog Gábor szerezte meg az elsőséget, aki a vidékbajnokság után ezen a viadalon is győzni tudott.

Pénteken tovább folytatódott az éremtermelés, másik olimpikonunk, a hazai sprintkirály Takács Krisztián 50 méter gyorson nyerte meg a távot, nagy riválisa, Bernek Péter itt most harmadik lett. Pénteken még egy dobogós helyet könyvelhetett el a küldöttség: Balog Gábor 200 háton lett harmadik. A Budapest Bajnokság küzdelmei ma és holnap folytatódnak.

Ami pedig az Arany Üstöt illeti, a hazai rendezésű seregszemlén a péntek volt a zárónap, ahol ismét több Dunaferr-DVSI fiatalnak szurkolhattunk a döntőkben.

400 méter gyorson Dort Bence és Falusi Dávid volt érdekelt, végül előbbi a negyedik helyen végzett, míg utóbbi nyolcadikként csapott be a célba. 400 női gyorson Böde Laura lemaradt a dobogóról, negyedik lett.

100 méter női háton Barocsai Petra révén egy hetedik hellyel gazdagodott a Dunaferr-DVSI. 100 méter férfi pillangón Selmeci Levente a fináléban nyolcadikként zárt. Majd ugyanő 400 méter vegyesen az ötödik helyet szerezte meg.

400 méter női vegyesen Barocsai Petra könyvelhetett el újabb pontszerző pozíciót, mégpedig az ötödiket.

A 4x200-as férfi gyorsváltók mezőnyében mindkét korosztályban érdekelt volt a Dunaferr-DVSI. A 2000-2001-ben születettek között a Győrik Alex, Dort Balázs, Mankovics Attila, Selmeci Levente alkotta négyes a hatodik helyet szerezte meg. Az 1998-99-ben születettek fináléjában pedig a Virág László, Falusi Dávid, Szöllősi Martin, Dort Bence nevével fémjelzett staféta a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!