Sport

2017.05.31. 19:45

Két győzelem a folytatásban - Szilágyi vezérletével nyertünk szerdán

KUNSHAN A nyitónapi, görögöktől elszenvedett vereség után Japán és Ausztrália ellen is győzött a kínai tornán szereplő magyar női vízilabda-válogatott. Mindkét sikerben tevékeny részt vállaltak a dunaújvárosi játékosok.

Gallai Péter

A világliga szuperdöntőjére, illetve a hazai rendezésű világbajnokságra készülő tizennyolc tagú bő keret - végül majd tizenhárman maradnak - a héten Kínában szerepel egy nemzetközi tornán. A csapat a nyitányon egy góllal kikapott a görögöktől, majd utána kedden 18-13-ra legyőzte Japánt. A Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics hat kerettagja közül Szilágyi kettő, Menczinger és Gurisatti egy-egy gólt lőtt. Rajtuk kívül a kapus Kasó, valamint Somhegyi és Garda a válogatott tagja.

Gurisatti Gréta (b) és Szilágyi Dorottya a megnyitón Fotó: MVLSZ

Szerdán Ausztrália volt az ellenfél, a tét pedig a csoport második helye. Nos, kiváló játékkal 9-7-re sikerült felülmúlni az erős ellenfelet, köszönhetően Szilágyi négy találatának. Garda és Menczinger egyet lőtt. Gurisatti ezúttal kimaradt. - Napról napra javulunk valamiben, szerdán éppen az emberelőnyös játékban, és a hat-hat elleni védekezésben. Sok hiba van még, de bajban is lennék, ha már most tökéletes formában játszanánk - értékelt a szövetség honlapjának Bíró Attila szövetségi kapitány.

A mai negyeddöntőben Oroszország az ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!