Sport

2015.03.02. 15:01

Tollaslabda: két hely, két siker

Budapest - A közelmúltban a dunaújvárosi tollaslabdázók utánpótláskorú versenyzői a Vízmű Kupa országos ranglista versenyén léptek pályára a fővárosban.

Jankó Árpád

A Danubius KSE csapata a következő fiatal tollaslabdázókból állt. U11 leányok: Csomor-Németh Lili, Borbély Hanna, Tarczal Kíra, Ludman Míra. U11 fiúk: Szalontai Szven, Nagy Bence, Vagyóczki Dávid, Dobrovitz Barabás Zoltán. U15 leány: Tóth Réka. U19 leány: Nemoda Zsuzsanna.

Igen komoly mezőny gyűlt össze a kupán, így természetesen nem volt egyszerű dolog ezen a nívós viadalon mérkőzést nyerni. A dunaújvárosi fiatalok remekül helytálltak, derekasan küzdöttek. Sikernek könyvelhető el, hogy Borbély Hanna az eddigi nagy ellenfelet, Szalai Kírát két szettben magabiztos játékkal győzte le. Ludman Míra is nagyszerűn tollasozott, a később döntőbe jutott, Vetor Tányától csak három szettben, komoly csatában szenvedett vereséget. Az pedig a dunaújvárosiaknak külön nagy örömet jelentett, hogy Csomor-Németh Lili és Nagy Bence saját korosztályában bronzérmet szerzett.

A fővárosi viadal mellett egy újabb versenyen, Seregélyesen is szerepeltek a dunaújvárosi tollaslabdázók. Ezen a seregélyesi amatőr versenyzők a következők indultak: Bölcskei Hanna, Délczeg Norbert, Horváth Nóra.

A sportpályafutásuk elején járó fiatal tollaslabdázók sok tapasztalatot szereztek, és kiválóan küzdöttek. Délczeg Norbert kategóriájában aranyérmes lett, Horváth Nóra pedig második helyen végzett. Ezek a versenyek, és az elért eredmények is mutatják, hogy a Danubius szorgalmas munkája sikerekhez vezet. Az egyesület tevékenysége folyamatos fejlődést mutat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!