Sport

2016.04.27. 14:35

Két mérkőzés is lesz szombaton

Dunaújváros - A bravúros idegenbeli győzelmét követően szombaton 19 órakor hazai környezetben lép pályára a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

A Merkantil Bank Liga NB II huszonötödik fordulójában a Kisvárda együttesét fogadják az újvárosiak. A szombati program érdekessége, hogy a Dunaújváros Stadionban ugyanezen a napon rendezik az MTK Budapest - Vasas első osztályú összecsapást is, amely 16.30 órakor kezdődik. A tervek szerint az NB I-es találkozót megtekintő nézők a mérkőzés után azonnal távoznak a stadionból, és csak utána foglalhatják el helyüket a lelátón a Dunaújváros PASE - Kisvárda találkozóra érkező szurkolók.

Dobos Barna abban bízik, hogy nem lesz formahanyatlás Fotó: Ady Géza

Az elmúlt héten megszerzett három pontról, és a Kisvárda elleni esélyekről a Dunaújváros PASE vezetőedzőjét, Dobos Barnát kérdeztük a tegnapi sajtótájékoztatón.

- Természetesen nagyon örülünk az első tavaszi győzelemnek. A mérkőzés nagy részében a védőzónánkban tartózkodtunk többet, de rendkívül szervezetten, jól zártunk. Az első félidőben kevesebb lehetőségünk volt a támadások vezetésére, de a szünet után, amikor a szegediek jobban kinyíltak, már akadtak lehetőségeink, amelyből kettőt ki is használtunk. Nem kell egy győzelemből messzemenő következtetéseket leszűrni, de biztató, hogy a tulajdonképpen ifjúsági csapatunk pontszerzéseket követően megszerezte végre az első győzelmét. Az elmúlt négy év munkájának köszönhető, hogy most van mire építkeznünk. Úgy érzem, több figyelmet érdemelne ez a csapat. Tudjuk, hogy egy győzelem nem változtatja meg az erőviszonyokat, így a tabellán előrébb álló Kisvárda az esélyesebb a szombati mérkőzésen. Ugyanolyan stabil védekezésre lesz szükségünk, mint legutóbb. Elsősorban a támadójátékunkon kell javítani, amihez alapvetően többet kell birtokolnunk a labdát, hogy tudjunk építkezni. Bízom benne, hogy a formánkban nem lesz visszaesés. A Szeged ellen sérülés miatt hiányzó Keglovics Bence és Lorentz Márton a héten elkezdték az edzéseket, de nincsenek százszázalékos állapotban, így csak az összecsapás előtt derül ki, hogy számíthatok-e rájuk.

A forduló további párosítása a következő: Soproni VSE - Szolnoki MÁV FC, Budaörs - FC Ajka, Vác FC - Szeged-2011, Mezőkövesd - Soroksár, Balmazújváros - Gyirmót FC Győr, Zalaegerszegi TE - FC Csákvár, BFC Siófok - Szigetszentmiklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!