Sport

2014.07.17. 18:10

Hajdu Jonatán: két számban már vb döntős

Az első, csütörtöki versenynapon két számban is érdekelt volt a kajak-kenu ifi és U23-as világbajnokságon Hajdu Jonatán, a Dunaferr SE versenyzője.

Gallai Péter

A dunaújvárosi tehetség elsőként C-1 1000 méteren állt rajthoz reggel, de nem hajtott ő sem előfutamában, csak negyedik lett, ugyanis ezen a távon sem lehetett közvetlenül a döntőbe kerülni. Ráadásul a az egyes után alig másfél órával párosban is érdekelt volt, ezért csak arra figyelt, hogy bejusson a középfutamba.

- Így utólag már kissé bánom, hogy csak hetven százalékos iramban eveztem végig ezt az ezer métert, mert a negyedik helyemmel nagyobb az esélyem arra, hogy nehéz ellenfeleket kapjak a középfutamban - mondta az első kör után és azt is hozzátette: Elég erős a hátszél, a partról nem is látszik, de a vízen elég rossz, kiforgatott néhányszor, így kormányoznom kellett.

Azonban nem hiába pihent rá ifjúsági C-2 1000 méteres előfutamára Jonatán, aki a győri Balla Leventével simán győzött az előfutamban. A magyar páros már az első 250 méter után több másodperccel vezetett, így a hátralevő 750 méteren iramot evezve jutottak be közvetlenül a szombati döntőbe. A mögöttük érkező Ramirez, Camilo mexikói egységre 1,2 tized másodpercet vertek.

Délután aztán következtek a kenu egyes középfutamok, amelyekből hármat rendeztek meg, így futamonként az első három helyezett jutott tovább a döntőbe.

Nos, kezdjük gyorsan a legfontosabbal: Jonatán teljesítette a feladatot, ami azért nem várt izgalmakat tartogatott számára. Ugyanis harmadikként beérve a célba, mindössze tizenkét ezreddel előzte csak meg a belorusz Ivan Patapenkát. Ami szinte mérhetetlen különbség, pár centiméter.

Az érintett így értékelt lapunknak:

- Ami az egyest illeti: kettőszázötven méternél én voltam az élen, ötszáz méternél sem volt semmi gond, az Európa-bajnok román fiú mögött mentem a második helyen, aki időközben megelőzött. A táv hátralévő részén nem láttam a riválisokat, ám amikor a legvégén kinéztem, akkor derült ki, hogy az olasz Cestra is beért. Azt hiszem kicsit eltaktikáztam a futamot, de még jókor jött a figyelmeztetés, hogy a döntőben jobban figyeljek oda. Szerencsére a páros remekül sikerült, biztató eredménnyel lettünk finalisták.

Hajdu ma a C-1 200 méter előfutamaiban lesz még érdekelt, ahol szintén döntőbe akar kerülni.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!