Sport

2016.09.29. 19:20

Három dunaújvárosi birkózó indult Finnországban

Dunaújváros - Szeptember 21-25. között Finnországban Seinajokiban rendezték meg a 2016. évi veterán kötöttfogású birkózó világbajnokságot.

Dunaújvárosi Hírlap

Szeptember 21-25. között Finnországban Seinajokiban rendezték meg a 2016. évi veterán kötöttfogású világbajnokságot. Az eseményen több mint 260 sportoló vett részt 31 országból. A világbajnokságon a Dunaferr Sportegyesület részéről három birkózó lépett szőnyegre. A D korcsoport 130 kg-os súlycsoportjában Király Ferenc két győztes, majd két vesztes mérkőzés után a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Első mérkőzésén taktikus, jó birkózással pontozással győzött. A második összecsapáson végig vezetett, ám az utolsó másodpercekben hibát követett el, amely az ellenfél győzelmét hozta. Harmadik mérkőzésén a kétszeres olimpiai bajnok lengyel birkózó technikai fölénnyel győzte le őt, az utolsó fellépésén azonban ismét az ő kezét emelték a magasba. Megérdemelten lett harmadik.

A dunaújvárosi triumvirátus: Papp Gyula, Mátyás Gábor és  Király Ferenc Fotó: amatőr felvétel

Papp Gyula B korcsoport 130 kg-os súlycsoportban az első mérkőzésén kemény, agresszív birkózással 8:0 arányban győzte le orosz ellenfelét. A második tusában horvát ellenfelével találkozott, akitől nagy csatában 3:2-es pontozással vereséget szenvedett. A bronzmérkőzésen ellenfelével döntetlenre álltak. A második menetben egy akció indításakor Gyula sérülést szenvedett, nem tudta folytatni a küzdelmet, így az ötödik helyen végzett.

Mátyás Gábor C korcsoport 69 kg-os súlycsoportjában az első mérkőzésén finn ellenfelet győzött le 2:0 arányban. A döntőbe jutásért végig vezetett a későbbi világbajnok török birkózó ellen, de sajnos tíz másodperccel a mérkőzés vége előtt az ellenfélnek sikerült az akciója, így ő győzött és jutott döntőbe. A bronzmérkőzésen honfitársa, az idei magyar bajnok Vörös Szilveszter (Pécs) ellen lépett szőnyegre, ahol rövid idő alatt magabiztos tus győzelmet aratott és a harmadik helyet szerezte meg.

A dunaújvárosi sportolók mindegyike pontszerző helyen végzett a világbajnokságon. A magyar csapat tizenegy fővel utazott ki a megmérettetésre, összesen egy aranyat, két ezüstöt, négy bronzérmet, valamint egy negyedik, egy ötödik és egy hetedik helyet szereztek.

Mátyás Gábor, aki főállásban a Dunaferr SE ügyvezető elnöke elmondta, hogy elégedettek lehetnek a szereplésükkel, hiszen mindhárom dunaújvárosi birkózó pontszerző helyen végzett a világbajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!