Sport

2016.09.26. 15:55

Kettős futsal kupasiker a Visegrádi Négyek Tornáján

Homonna - A felnőtt és az U21-es futsal-válogatott is megnyerte a Visegrádi Négyek Tornáját, amelyet az elmúlt hétvégén rendeztek meg a szlovákiai településen.

Gróf András

A magyar, a lengyel, a cseh és a szlovák felnőtt és utánpótlás-válogatottak immár tizennegyedik éve küzdenek meg minden esztendőben egymással a Visegrádi Négyek Tornáján. Az előző tizenhárom kiírásban egyik magyar válogatott sem tudta megnyerni a viadalt. Ennek ismeretében hatalmas fegyvertény, hogy idén mind a Sito Rivera vezette felnőtt, mind a Fehér Zsolt irányításával készülő U21-es együttes is az első helyen végzett.

A pénteki nyitó napon a felnőttek Lengyelország ellen léptek pályára, és Vas Ádám, Dávid Richárd, valamint Klacsák Bence találataival diadalmaskodtak 3-1-re. Az U21-es együttes szintén a lengyelekkel kezdett, de ők 2-0-ás vereséget szenvedtek.

A kupagyőztes felnőtt válogatott soraiban a dunaújvárosi játékosokkal: Németh Péter (4), Hosszú Ádám (13), Varga Csaba (7), Klacsák Bence (3) Fotó: mlsz.hu

Szombaton mindkét válogatottunk a házigazdákkal mérkőzött. A felnőttek 3-2-re kikaptak, a magyar gólokat Vas Ádám és Dávid Richárd szerezte a találkozó hajrájában. A fiatalok eredményesebbek voltak, és ugyanilyen arányban nyertek. A gólokat Sipos Gergő, Simon Bence és Józsa Tamás szerezte.

A záró napon Csehország legjobbjai következtek. A felnőttek Varga Csaba, Vas Ádám (2) és Rábl János góljaival nyertek 4-3-ra, míg a fiatalok Sáhó Kristóf (2), Bognár Bálint (2), Józsa Tamás találataival diadalmaskodtak 5-4-re.

Sito Rivera: - Komoly fegyvertény, hogy tornát nyertünk, mert három nagyon jó csapat volt az ellenfelünk. A játékosok nagy szívvel küzdöttek egész hétvégén, kis híján a szlovákok ellen is felálltunk háromgólos hátrányból. Több új játékos is debütált, a keret fiataljai közül néhányan kifejezetten jó teljesítményt nyújtottak.

Fehér Zsolt: - A srácok megérdemelték a diadalt, mert rengeteg energiát tettek bele a felkészülésbe, és mindhárom mérkőzésen nagyot küzdöttek. Többen is olyan teljesítményt nyújtottak, hogy ha ezt a szintet a továbbiakban is stabilan hozzák, hamarosan a felnőtt válogatott ajtaján kopogtathatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!