Sport

2017.02.13. 18:40

Kettős rangadó következik

Dunaújváros - Huszonnégy óra alatt két bajnokit lejátszani nem kis feladat. Amennyiben a keddi ellenfél a BVSC, a szerdai pedig az Újpest, akkor már bizony kőkemény kihívásról beszélünk - ez vár mindkét napon 19 órától hazai medencében a DUE-Maarks csapatára.

Gallai Péter

A szombati győzelemmel - 14-7-es siker a Honvéd ellen - egy időre vége a könnyű meccseknek, a dunaújvárosi csapatra nagy kihívások várnak. Elsőként ma 19 órától a BVSC elleni, korábbról elhalasztott meccs következik, majd szerdán érkezik a címvédő Újpest, a rajt szintén 19 óra.

Kasó Orsolyáék az első és harmadik helyezettet fogadják Fotó: Ady Géza

A kettős rangadó előtt Gurisatti Grétával beszélgettünk, aki betegsége után a Honvéd ellen hat góllal tért vissza, bár még nem volt tökéletes állapotban.

- Mihók Attila vezetőedzővel azt beszéltük meg, nem nagyon erőltetjük a játékot, a meccs arra volt jó, hogy visszarázódjak. Hétfőn délelőtt már sokkal jobban éreztem magam, így szerintem nem lesz gond a rangadókon, s szerintem a szombaton hiányzók is hadra foghatóak lesznek - kezdte Gréta, aki hozzátette, a magyar bajnokságban szerinte még nem játszottak huszonnégy óra alatt két találkozót. Viszont a nemzetközi porondon igen, ezért is jó, hogy elindult a klub az Euroliga mostani kiírásában, ugyanis mind a dunaújvárosi, mind az athéni csoportkörben ilyen ritmusban játszott a sorozat legjobb nyolc együttese közé jutott Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics.

- Biztos megterhelő lesz ez a két nap, de együttesünkre jellemző a kiváló fizikai felkészítettség. Mindig a soron következő meccsre fókuszálunk, de mivel most ilyen kevés az idő, nem lehet külön választani a két rangadót. Kérdés, mennyire lesz lehetőség forgatni a keretet, persze, ez az eredménytől függ majd. Egyébként, ha a tabellára nézünk, a minket a harmadik helyen álló, kilenc ponttal követő BVSC-vel szemben hat pontos meccset játszunk. Emellett azért is lenne fontos győzni, mert a szezonban eddig csak döntetlenre futotta velük szemben a kupában, illetve a bajnokságban, ellenük hazai medencében valamiért nem sűrűn szoktunk nyerni. Másrészt ezzel a sikerélménnyel felvértezve tudnánk szerdán az Újpest ellen folytatni, megismételve a bravúrt, hiszen egyszer már felül tudtuk múlni őket. Arról nem is beszélve, hogy ezek a találkozók lehetnek a jövő hét szombati, Sabadell elleni Euroliga negyeddöntő főpróbái, ami előtt lesz még egy válogatott meccs is. Egyébként a Honvéd ellen már elővettünk olyan taktikai elemeket, amelyeket szeretnénk majd bevetni. Sűrű időszak jön, de ez az a része a vízilabdának, amit a kemény edzésekkel szemben mindenki szeret, a játék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!