Sport

2017.03.10. 21:40

Kezd a harmadosztály is - Szomszédvárak csapnak össze vasárnap Mezőfalván

Dunaújváros - A tizennyolcadik fordulóval folytatódik a hét végén a pontvadászat a 2016/2017. évi Fejér megyei labdarúgó-bajnokság első és másodosztályában, a harmadosztályban a tizennegyedik körrel kezdődik a tavaszi sorozat.

Gróf András

A Viszló Trans első osztályban a két vereséggel rajtoló Mezőfalva vasárnap a Sárbogárd együttesét fogadja. A vendégek eddig igen gólgazdag összecsapásokat játszottak, hiszen az első fordulóban 3-2-re nyertek otthon a Sárosd ellen, amíg az előző körben 5-3-ra kaptak ki a Mór vendégeként. Az összecsapás valószínűleg a hazai védelem, és a vendégek csatársorának küzdelmét hozza majd.

A négy ponttal rajtoló baracsiak a hét utolsó napján a hazai pályán mindenkire veszélyes Martonvásár otthonában lépnek pályára. A hazaiak az eddig lejátszott két, tavaszi fordulóban két kiesőjelölt ellen szereztek hat pontot, de a középmezőnyhöz tartozó Baracs ellen is esélyesként lépnek pályára.

A nagykarácsonyi klub csak egy csapattal folytatja
Fotó: Zs. E.

A másodosztály Agárdi Termál csoport a körzetünkhöz tartozó együttesek közül a Nagykarácsony gárdája ma játssza a mérkőzését. Hazai környezetben a Besnyő-Iváncsa II ellen próbálja meg feledtetni az idei fordulókban elszenvedett vereségeit. Azonban nem biztos, hogy ez lesz az a mérkőzés, amelyen megkezdik a felzárkózást.

Újabb nehéz feladat vár vasárnap hazai pályán a kiesés elkerüléséért küzdő rácalmásiakra, hiszen a jelenleg ötödik helyen álló Seregélyes gárdáját fogadják. Az adonyiaknak az elmúlt héten a listavezető Ikarus-Maroshegy otthonában nem sok esélyük volt a pontszerzésre. Ezúttal a szintén dobogós helyen tanyázó Enying ellen is bravúr lenne a pontszerzés.

A harmadosztály Horfer Serleg csoportjában szombaton a Kisapostag - Cece meccsel kezdődik a tavaszi szezon. A vasárnapi program a következő: Nagyvenyim - Mezőfalva II, Alap-Előszállás, Vajta - Kulcs. A Nagykarácsony SE bejelentette, hogy az ebben az osztályban szereplő második számú felnőtt csapata a 2016/2017. évi bajnokságtól visszalép.

A versenybizottság az MLSZ versenyszabályzata alapján kizárta őket a bajnoki küzdelmekből. Az eddig lejátszott eredményeiket (pontok és gólkülönbség) a bajnokságban részt vevő valamennyi sportszervezetnél törölték, és a csapatot az osztály utolsó helyére sorolták vissza.

Mindhárom csoport mérkőzéseinek kezdési időpontja 15 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!