Sport

2016.09.14. 14:24

Kezdés fiatal edzővel - A Duna-Pent csapata itthon rajtol a bajnokságban

Dunaújváros - Új edzővel kezdi el a bajnoki évet a Duna-Pent női kézilabdacsapata az NB II-ben.

Jankó Árpád

Ulicska Milán fiatalabb, mint néhány játékosa, bár szakálla azért tekintélyt parancsoló, de mindössze huszonkét éves. Arról nevezetes, hogy dunaújvárosi születésű, a Dunaferr férficsapatának megszűnéséig itt játszott olyan edzők mellett, mint Kovács István, György László.

- Ezt követően elmentem a városból, és Tatabányán kézilabdáztam három évig, majd egy kis dabasi kitérő következett, és utána vettem az irányt hazafelé. Ami az edzői tanulmányaimat illeti az általános első lépésnél a „C" kategóriánál tartok, de természetesen tovább szeretnék edzői szakon tanulni. Nagyon meglepődtem, és igencsak elismerésnek tartom, hogy Hingyi Bea megkeresett az ajánlatával: legyek a felnőtt csapat szakvezetője. Addig az utánpótlásnál dolgoztam.

A tavalyi Duna-Pent szerencsére alig változott - az új fiatal edző, Ulicska Milán ezért tervez jobb helyezést a tabellán Fotó: Zsedrovits Enikő

- Gondolom, egy felnőtt csapatnál elkezdeni a munkát ilyen fiatalon, kevés tapasztalattal, bizony nyomást jelenthet...

- Nem nyomásnak, hanem inkább izgalomnak nevezném. Szombaton kezdődik a bajnokság, és én szeretném, ha jól rajtolnánk. Sajnos Pergel Kata és Vincze Ágnes még nem játszanak sérülés miatt.

- Viszont úgy tudom, hogy a játékoskeret megmaradt...

- Valóban ez történt, és ez nagy előny. Igazoltunk még egy irányítót, Nándori Grétát. A felkérőimmel abban állapodtunk meg, hogy tisztes helytállásnak nevezzük meg ebben a bajnokságban a célunkat. Bár én azért szeretnék a tavalyi hatodik helyről előrébb, az érmesek közé bejutni. A tavalyi egy-két gólos vereségeket kell majd megfordítani győzelemmé.

- Hogyan készültek a bajnokságra?

- Heti három edzéssel, és már az elején a fizikai feladatokkal együtt labdás gyakorlatokat is végeztünk. A labda fontos, mert az az elvem, hogy a sok futástól ne szenvedjen a játékos, hanem jó hangulatban gyakoroljon az edzéseken, és úgy fáradjon el. Ehhez pedig a labda szükséges. Olyan csapatot szeretnék, amely tudatosan, magabiztosan játszik. Főképp a hazai találkozókra kell koncentrálni, mert a saját közönség előtt játszunk. Persze tudom, nem lehetünk türelmetlenek, kell még idő, néhány hónap, hogy egységes legyen a csapat, hogy fejlődjön. Szombaton teszünk egy lépést ebbe az irányba: itthon a Dunaújváros Sportcsarnokban lejátsszuk a nyitányt 16 órakor a Gyömrő ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!