Sport

2013.02.12. 16:33

Kezdődik a rájátszás

Február 14-én megkezdődik a rájátszás a férfiröplabda NB I-ben.

Agárdy Csaba

Az alapszakasz első hét helyezett csapata mellé csatlakozik a Fino Kaposvár gárdája, amely eddig a Közép-európai Ligában szerepelt. A legjobb négy közé kerülésért a következő párosításban küzdenek az együttesek: Fino Kaposvár – PTE-PEAC, Kecskeméti RC – MAFC-BME Mapei, Dági KSE – VRC Kazincbarcika, Dunaferr SE – Szolnoki Főiskola RKSI.

A negyeddöntők az egyik fél három nyert mérkőzéséig tartanak. A dunaújvárosi együttes találkozóinak menetrendje: Dunaferr SE – Szolnoki Főiskola RKSI (február 14. csütörtök 18 óra), Szolnoki Főiskola RKSI – Dunaferr SE (február 17. vasárnap 19 óra), Dunaferr SE – Szolnoki Főiskola RKSI (február 19. kedd 18 óra).

Amennyiben szükséges, a további mérkőzések időpontjai: Szolnoki Főiskola RKSI – Dunaferr SE (február 21. csütörtök 19 óra), Dunaferr SE – Szolnoki Főiskola RKSI (február 23. szombat 16 óra). A csütörtöki találkozó előtt a piros-fehérek vezetőedzőjét, Tomanóczy Tibort kérdeztük a párharc esélyeiről.

- Ebben a szezonban rendre nagy csatákat vívtunk a szolnokiakkal. Az alapszakasz kilencedik fordulójában 3-2-re kikaptunk idegenben. Ezután következett a Magyar Kupa a legjobb nyolc közé jutásért, ahol a hazai találkozón aranyszettben szenvedtünk vereséget. Az alapszakasz utolsó fordulójában már egy tulajdonképpen tét nélküli mérkőzésen nyertünk 3-1-re.

– Ennek a sok találkozásnak persze vannak előnyei, de természetesen hátrányai is...

– Jól ismeri egymást a két csapat. Tisztában vagyunk az ellenfél képességeivel. Ez fordítottan is igaz.

– A páros csata előtt vannak a keretben sérültek?

– Az elmúlt hétvégén a diákolimpia kecskeméti döntőjében részleges bokaszalag szakadást szenvedett Gebhardt Áron, így rá egy darabig biztosan nem számíthatok. Ezen a héten kezdte el az edzéseket, a vállsérüléssel bajlódó Szabó Balázs.

– Miként látja a két csapat esélyeit?

– Előnyt jelent számunkra, hogy hazai környezetben kezdjük a párharcot. Mindenképpen élnünk kell ezzel a lehetőséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!