Sport

2017.02.16. 18:45

Kezdődik a tavaszi szezon

Dunaújváros - Véget ért a téli szünet a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata számára. Az NB III Közép csoportjának tavaszi idénynyitóján szombaton 17 órakor a Mórahalom együttesét fogadják az újvárosiak.

Gróf András

A tegnapi sajtótájékoztatón először a DPASE vezetőedzője, Dobos Barna beszélt a felkészülésről, illetve a holnapi összecsapásról.

- Teljes mértékben nem tudtuk elvégezni a tervezett munkát. Ennek ellenére fizikális és taktikai téren sikerült előre lépnünk. Új játékelemeket gyakoroltunk támadásban és védekezésben is, így minden ellenfél ellen olyan felállásban tudunk majd pályára lépni, ami számunkra a leghatékonyabbnak ígérkezik. Az új igazolások egyértelmű erősítést jelentenek. A rutinos Farkas Viktor nem csak a pályán, hanem az öltözőben is vezéregyéniség. Szepessy Róbert egyértelműen a támadójátékunkat erősíti majd, Pölöskei Péter a kiemelkedő fejjátéka miatt a védekezésben jeleskedhet. Érkezett még a Tabán SC-től az 1999-es születésű csatár, Molnár Dániel, de ő még a jövő embere. A Mórahalom ellen biztosan hiányzik majd Dorogi Renátó, aki a sérülését követően ugyan a héten már elkezdte az edzéseket, de ezt a mérkőzést még ki kell hagynia. A térdsérüléssel bajlódó Hajdók Gábor talán már leülhet a kispadra. Az ősszel kifejezetten jól szerepeltünk hazai pályán, amit természetesen folytatni szeretnénk.

Fotó: Ady Géza

A játékosok részéről először a csapatkapitány, Csehi Tamás mondta el a véleményét a holtszezonról, és az évnyitó mérkőzésról.

- Számomra mindig rendkívül hosszúnak tűnik a felkészülési időszak. Szerencsére az idén egy kicsivel hamarabb kezdődik a szezon. Az edzőmeccseken lehetett látni, hogy folyamatosan lépünk előre. Remélem, a pálya talaja lehetővé teszi, hogy szombaton lejátszhassuk a bajnoki mérkőzést.

Az újvárosiak gólfelelőse, Tóth Tibor az átigazolási időszakban Szepessy Róbert személyében komoly vetélytársat kapott.

- Örülök az érkezésének, hiszen jó játékosnak tartom, így akár három csatárral is támadhatunk. Motiváltan várom a bajnoki rajtot, és bízom benne, hogy itthon tartjuk mindhárom bajnoki pontot.

A tizenkilencedik forduló további mérkőzései: Pénzügyőr SE - Dabas-Gyón FC, Komlói Bányász - Szekszárdi UFC, Dunaharaszti MTK - FC Dabas, Hódmezővásárhelyi FC - Pécsi MFC, Méhkeréki SE - Békéscsaba Előre II, Szigetszentmiklós - Paksi FC II, Ferencvárosi TC II - Budafoki MTE, Szentlőrinc SE - Gyulai Termál FC.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!