Sport

2013.02.28. 19:35

Kezdődjön el a tánc! - Három győzelemig tart a csata

Megkezdődik szombaton (18 óra) a nagy csata. A Dab.Docler hokisai a Miskolci Jegesmedvékkel játszanak az egyik fél három győzelméig tartó összecsapásban. A tét kétszeres.

Agárdy Csaba

A csapatoknak ezúttal kettős a tét. Az egyik a MOL Liga döntőjébe való jutás, a másik pedig a magyar bajnoki cím. Ugyanis a ligában két magyarországi csapat jutott be az elődöntőbe, a DAB és a Miskolc. (Bár ha egy kicsikét soviniszták vagyunk, akkor az erdélyi Csíkszeredát és a felvidéki Érsekújvárt sem mondhatjuk külföldi csapatnak.) A párharcot mind Dunaújvárosban, mind Miskolcon nagy várakozás előzi meg. Az Acélbikák hatalmas fölénnyel szerezték meg a MOL Liga alapszakaszának első helyét, ezért a négy közé bejutott klubok közül ők választhattak ellenfelet. A DAB vezetőedzője, Stephan Lundh a miskolciak mellett döntött, ami igazán nagy szimpátiát nem váltott ki a borsodi városban. Viszont sok más érv mellett az is a dunaújvárosiak javát szolgálja, hogy létrehoztak egy magyar bajnoki döntőt.

A csatár Peterdi Imre (77) a tizedik rájátszás-mérkőzésére készül a Dunaújvárosi Acélbikákkal (Fotó: Vohlmann György)

Az ellenfélnél játszik a válogatott védő, Hegyi Ádám, aki Dunaújvárosban nevelkedett, és ebben a szezonban igazolt Miskolcra, most pedig gyerekkori barátai ellen kell játszania. A kérdés tehát adott: milyen érzésekkel várja a párharcot?

– Mint mindenki itt Miskolcon, én is alig várom, hogy elkezdődjön a küzdelem. Tisztában vagyunk azzal, hogy a DAB esélyesebb, hiszen magabiztosan megnyerték az alapszakaszt. De úgy gondoljuk, megfelelő alázattal és persze jó játékkal meglephetjük a dunaújvárosi csapatot. Azt ígérhetem, hogy mindannyian odatesszük magunkat a pályán. Nem felejtem el a dunaújvárosi éveket, de nem kell, hogy a dunaújvárosi drukkerek ellenem, vagy nekem szurkoljanak. Van nekünk egy rendkívül lelkes, nagyszerű szurkolótáborunk, amit az is bizonyít, hogy Miskolcon minden mérkőzésünket telt ház előtt játszottuk.

Peterdi Imre, a dunaújvárosiak egyik legrutinosabb játékosa, az Acélbikákkal a tizedik rájátszás-mérkőzésére készül: – Sokan gondolják, hogy az alapszakasz végére egy kicsit elkényelmesedtünk, azért kaptunk ki néhányszor váratlanul. De ez nem igaz. Nagyon kemény munkát végeztünk az utóbbi hetekben. Arról nem is beszélve, hogy a rájátszást nem lehet összehasonlítani az alapszakasszal. Kettő-nullal szeretnénk Miskolcra menni, nem akarjuk a pályaelőnyünket elveszíteni. Sokan kérdezik, miért a Miskolci Jegesmedvéket választottuk, de ezzel nem kell foglalkozni, ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot és a MOL Ligát is, mindenkit egyaránt le kell győznünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!