Sport

2017.08.17. 18:45

Megtudjuk milyen csapat állt össze! Kiváló együttesek tisztelik meg a hagyományos Kohász Kupát!

Amikor augusztusban már szerveződik a hagyományosnak mondható Kohász Kupa kézilabdatorna, tudható, hogy rövidesen megkezdődik a következő évi bajnoki sorozat.

Jankó Árpád

Indul az új bajnokság, mégpedig új csapattal, amelyben majd máshonnan igazolt kézilabdázókat ismerhetünk meg. Feltehetik tehát a kérdést a Kohász szurkolói: milyen csapatunk lesz? Bár még három hét van vissza a rajtig, félig-meddig már erre a fontos kérdésre is adhat választ a pénteken-szombaton zajló hazai Kohász Kupa. Ez sorrendben a hatodik torna. Már az is hagyomány, hogy a hazai kupát nemcsak magyar NB I-es csapatok tisztelik meg jelenlétükkel, hanem külföldi együttesek is szívesen tesznek eleget a meghívásnak.

Ha csak a legutóbbi, 2016-os Kohász Kupára emlékezünk, a német Tus Metzingen, a Podravka, a Viborg játékát említhetjük a magyarok, a Békéscsaba, a Debrecen csapata mellett.

Kemény felkészülést vezényelt az elmúlt hetekben a vezetőedző, György László Fotó: Ady Géza

A mostani sorozatban ismét szerepel majd a Viborg és a Debrecen gárdája. S ha már a tavalyi kupát említettem, jól emlékszünk arra is, hogy a Kohász nyerte meg a tornát. Nem is olyan könnyen, mert csak a Békéscsaba 18-17-es legyőzésével játszhattunk döntőt a németekkel. A döntő legjobb játékosa Azari Fruzsina lett, a legjobb kapusnak Csapó Kyrát választották, és a gólkirálynő címet pedig Kuttor Kitti kapta. Tehát a kupákra jellemző izgalmakat, az érdekes játékstílusú külföldi csapatok kézilabdáját láthatjuk ismét. Persze tétje is van a Kohász Kupának. A dicsőségen kívül a különböző díjak. Mindezek mellett azért a hazai szakembereknek, a külföldi edzőknek már a bajnoki küzdelmek is járnak a fejükben. Azaz, ha úgy tetszik, a mostani mérkőzések szerves részei a bajnoki felkészülésnek.

De lássuk, hogyan vélekedik mindezekről a Kohász vezetőedzője, György László.

- Időben eljutottunk odáig, hogy most már a taktikai elemek, a pontosság, a figyelem, a fegyelem játszik szerepet. Az intenzív erőgyűjtésen túl vagyunk. Mondhatom, hogy a játék sebessége, a gyorsaság, a terhelés növelése, a hibák kijavítása, a finom megoldások, vagyis az igazi játékosság lett a fontos. Ennek megfelelően a Kohász Kupán a tudatos, tanult megoldásokat szeretném látni a csapat taktikájában. Ez megfelel egy igazi felmérésnek. Nagyon jó csapatokkal találkozunk. Ismerjük a Viborg kemény, gyors játékát, a Zvenigorod magas, erős gárda, a komoly védekezéssel, a beállóra fókuszált játékkal jelentkezik majd. A Vác, a Debrecen, a Budaörs csapataival is komoly küzdelmeket vívunk. Ők is most építik a csapatukat. A felkészülésben jól állunk. Minőségi munkát végeztünk. Vannak biztató jelek a játékunkban, a védekezésben, támadásban is. A jó periódusok szakaszait szeretném, ha hosszabb időre tudnánk a mérkőzéseken kitolni.

A csoport: Zvezda Zvenigorod, Budaörs, Dunaújvárosi Kohász.

B csoport: Viborg, Vác, Debrecen.

Augusztus 18. 9.30 óra: Debrecen - Viborg, 11 óra: DKKA - Budaörs, 13.30 óra: Viborg - Vác, 15 óra: Zvenigorod - Budaörs, 17.30: Vác - Debrecen, 19 óra: D. Kohász- Zvenigorod.

Augusztus 19. 10 óra: A3-B3 helyosztó, 12 óra: A2-B2, 14 óra: A1-B1. Eredményhirdetés 15.30. Az 1-3. csapatok kupadíjazásban részesülnek. Különdíjat kap a legjobb játékos, kapus és gólkirálynő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!