Sport

2014.09.25. 16:15

Kézilabda: Már egy óra alatt rengeteg szeretetet kapott Krisztina

Dunaújváros - Néhány nappal ezelőtt látott napvilágot a hír, miszerint az Érd válogatott átlövőjétől, Triscsuk Krisztinától megválik Szabó Edina, az érdiek szakvezetője. Ahogy az lenni szokott közös megegyezéssel, és a sajtó számára magyarázat nélkül.

Jankó Árpád

Nem mintha ez a dunaújvárosi kézilabdabarátokat akkor lázba hozta volna. Azonban a csütörtöki hír már sokkal inkább. Ugyanis Triscsuk Krisztina ma már a Dunaújváros Sportcsarnokban edzett, és a bajnokság végéig elkötelezte magát a Dunaújvárosi Kohásznál. És most kérünk nagy figyelmet! A Vác elleni bajnoki találkozón valószínűleg parkettára lép a nagyszerű irányító-átlövő. Csütörtökön már gyors ütemben készült a személyre szóló ötös számú meze. A két dunaújvárosi igazgató, Radulovics Bojana és Szemenyei István nagy érdeme, hogy Triscsuk a Kohászt választotta. Pedig invitálás belföldről, külföldről az érdi szakítást követően azonnal érkezett a címére.

Triscsuk Krisztina huszonkilenc éves. Eddigi csapatai Luch Moszkva, Veszprém, Székesfehérvár, Érd. Egy Európa-bajnoki bronzérem, egy ezüst- és bronzérem tulajdonosa a Magyar Kupában. 2004-től kézilabdázik Magyarországon, és fehérvári pályafutása alatt a megyeszékhelyen tette le az állampolgársági esküt. Németh András szövetségi kapitány nyilatkozata szerint feltétlenül számíthatunk rá a decemberi magyar-horvát Európa-bajnokságon.

A Kohász új játékosával lapunknak sikerült érkezését követően azonnal készíteni egy bemutatkozó interjút. Hogy miért épp a Kohászt választotta, arra így válaszolt.

– Ezen sokat gondolkodtam. Már hat évvel ezelőtt is szó volt arról, hogy Fehérvárról ide jövök. Úgy látszik a sors, na meg én azt akartuk, hogy ez a találkozás sikerüljön. Nekem eddig is tetszett a Kohász belső egysége, a vezetőedző, Mátéfi Eszter munkája és Radulovics Bojana tevékenysége. A Kohász jó közösség, és itt fegyelmezett, kiváló munka folyik. Ráadásul sok régi társam Azari, Vincze, Rádl, a válogatott Bulath is itt kézilabdázik. El kell mondjam, most érkeztem, de egy óra alatt annyi szeretetet kaptam, amit álmomban sem gondoltam. A Kohásznak komolyak a céljai, és ez engem motivál. Nem idegeskedem azért, ha pénteken játszom a Vác ellen. Magyarországon nem sokban különbözik a csapatok játéka. Van annyi rutinom, hogy egy nap nekem elég legyen arra, hogy edzéssel, videózással együtt megtanuljam a hazai játék legfontosabb elemeit, és tudjak alkalmazkodni a csapat játékához. Az eltelt napok számomra már nem érdekesek. Itt vagyok, és mától mindent elkövetek új csapatom, a Dunaújvárosi Kohász sikeréért. Nagyon várom a dunaújvárosi közönséggel a találkozást, s ha netán Mátéfi úgy dönt, hogy játszom pénteken a váci csapat ellen, megígérem, úgy megyek, hogy felszedem a parkettát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!