Sport

2017.04.08. 13:12

Kézilabda NB I: Simán nyert a Dunaújváros

Dunaújváros - Kíváncsian vártuk a a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának bajnoki mérkőzését a Magyar Kupán elszenvedett kudarc után.

Jankó Árpád

Amiben nagyon bíztunk - voltak is jelei a héten -, hogy a Kohász önérzetes társaság, a sikertelenség megviseli, és a következő alkalommal mindent elkövet a javítás érdekében. György László vezetőedző nyilatkozta a hét közepén, hogy nagyon dolgozik a csapat. Márpedig ő olyan könnyedén nem szórja az elismerő szavakat.

D. Kohász - Ipress Center-Vác 31-26 (16-9)

Kohász: Csapó - Klujber 6, Kovács A. 10 (5), Szalai 3, Cifra 2, Micijevic 1, Rácz-Vincze 4. Csere: Pálinkás, Vártok (kapusok), Takács D. 3, Grosch, Karnik, Nick, Kudor 2 (1). Vezetőedző: György László.

Vác: Arenhart - Soós, Hámori 3, Helembay 3, Temes 7 (3), Basic 3, Radosavljevic 4. Csere: Balog (kapus), Farkas 3, Kácsor 3, Vukcevic, Bagi, Szondi. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán.

A mérkőzés előtt Marczinka Zoltán, a szövetség tisztségviselője adta át a díjat Klujber Katrinnak, a tavalyi év legjobb junior kézilabdázójának. Azután indult a játék. Semmit nem bízott a véletlenre a Kohász. Ahogy elkezdődött a találkozó, azonnal nekiesett a váciaknak. Úgy védekezett a hazai csapat Cifra Anita vezérletével, hogy a váci légiós sztárok csak szenvedtek a szorításban. A 11. percben 7-4-nél érezte a veszélyt Szilágyi Zoltán vendégmester, mert rögvest időt kért. A közönség előtt is levehettük volna a kalapunkat, mert már ekkor felhangzott az Újváros! Ez azt jelezte, hogy mindenkinek tetszett a hazaiak tettrekészsége, lendülete, keménysége. Bár egy párszor a kapufát döngette meg a hazai gárda, hála Kovács Annának, ő jókedvűen többször is próbára tette a váci háló szakítószilárdságát. A világ legjobbja, a világbajnok brazil kapus, Barbara Arenhart tizenhatszor kotorászta ki a labdát a hálóból az első félidőben. De el ne feledjük, a Kohász ifjúsági kapusának, Vártok Ramónának fülig ért a szája boldogságában, amikor kivédte Temes Bernadett hétméteresét. (Nagy tehetség ez a lány.)

Az első félidőben kapott (csak) kilenc gól a váciakat lehangolta, köztük Németh András egykori szövetségi kapitányt, a váciak szakmai vezetőjét, és Kirsner Erikát, az Ipress Center-Vác Sportegyesület elnökét. De ezen a szombaton, az ebédidőben megrendezett mérkőzésen nagyon éhes volt a Kohász. És az étvágy megmaradt a másik harminc percre is. Bár a hajrában egy kissé lazított (talán el is fáradt) a Kohász, de a vastapsot teljes mértékben megérdemelte a csapat.

György László: - Jól védekeztünk, így könnyű gólokat dobtunk. Kreatív volt a támadójátékunk, és a visszarendeződés is sikerült.

A forduló további eredményei: Kisvárda - Siófok 28-26, DVSC - Mosonmagyaróvár 20-23, MTK - Érd 25-25, Békéscsaba - Kispest 32-20.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!