Sport

2016.07.17. 18:25

Kézilabdacsapatok csoportbeosztásai - Négy újvárosi együttes az NB-s bajnokságokban

Dunaújváros - Elkészítette a Magyar Kézilabda Szövetség az NB I , az NB I B (Nyugati, Keleti) és az NB II-es női csoportbeosztásokat.

Jankó Árpád

Természetesen a másodosztályú kézilabda-bajnokság férfi csapatainak menetrendjét is nyilvánosságra hozta a szövetség. Ezekben a bajnokságokban érdekeltek a dunaújvárosi csapatok.

A női első osztályú bajnokságban legutóbb nem volt kieső csapat, és két együttessel a létszámot is megemelték. Így a Kisvárda és az ELIOS Kispesti NKK is az NB I-ben szerepel. Mint ismeretes, az első osztályú bajnokság lebonyolítása megváltozik. A rájátszásos rendszer nem bizonyult sikeresnek, ezért a következő bajnoki évben a tizennégy csapat bajnoki sorozatának végén hirdetnek majd eredményt.

Komoly vetélytársai lesznek a D. Kohász második csapatának az NB I B-s bajnokságban Fotó: Zsedrovits Enikő

Az NB I B-s bajnokságban két csoportot állítottak össze. A Dunaújvárosi Kohász II a Nyugati csoportba került. Komoly ellenfelei lesznek: Győri Audi II, Szekszárd, Vasas, Haladás VSE, Marcali, Mohács, Szombathely, Csurgó, Gárdony-Pázmány, NEKA, Kozármisleny, Rinyamenti KC.

Az NB II-es női csapatokat országosan hat csoportba osztották be. Igyekeztek a helységek közötti utazási távolságokat is figyelembe venni. A Duna-Pent NKSE csapat a Dél (Pest) csoportba került a Cegléd, Tököl, Szigetszentmiklós, Inárcs-Örkény, Gyömrő, Vecsés, Euronovex, Dunavarsány, KSI, Rákosmenti KSK csapatai mellé. A Dunaújvárosi AC férfigárdáját pedig Dél-nyugat (Tolna) csoportba osztották be. De baranyai és Bács-Kiskun megyei együttesek is szerepelnek ebben a csoportban. Az ellenfelek a következők lesznek: Pécsi VSE II, Kalocsai KC, Siklós, Komló, Hőgyész, Rinyamenti KC, Mecseknádasd, Baja, Nagykanizsa, Kiskőrös, Szigetvár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!