Sport

2015.05.21. 17:32

Ki érkezik, ki távozik? - Különböző posztra igazolt a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Kohász első osztályú női kézilabdacsapata a hosszú bajnoki és különböző kupasorozat után már csak levezet.

Jankó Árpád

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia immár második éve, hogy bejutott a női első osztályú bajnokság elit csoportjába, a legjobb négy közé, ráadásul a harmadik helyen. Akárhogy is: ez nagyszerű, elismerést kiváltó eredmény. Különösen azért számít annak, mert a bajnokság utolsó szakaszában két kulcsjátékosát is elvesztette. Triffa Ágnes kapus és Kamper Olívia irányító azóta már lábadozik komoly műtétük után.

Mátéfi Eszter szakvezető visszautalva a rájátszás sorozatára a következőket nyilatkozta:

– Izgalmas csatában, nemes küzdelemben maradtunk alul a bronzéremért vívott, Érd elleni párviadalban. Pontosan úgy, ahogy tavaly is történt: megint hétméteresek döntöttek ellenfelünk javára. De így, a negyedik helyről is indulhatunk majd a nemzetközi kupában, ami az egész bajnoki év sikeres szereplésének, a jó teljesítménynek köszönhető. Jelenleg már a jövő csapatának kialakításán dolgozunk. Azaz véglegesek az átigazolások, és az is eldőlt, kiktől köszönünk el. Az egykori Dunaferr és a mai Kohász mindig híres volt arról, hogy ebben a klubban családias a hangulat, egységes a csapat. Jómagam ezért is ragadtam itt. Sok régi társam, klasszis játékosok, például Kindl Gabi, Mörtel Renáta és sokan mások is azt nyilatkozzák, ha összetalálkozunk: „De jó volt itt lenni!” Ennek a csapatnak, ennek a csarnoknak, a közönségnek, a városnak érezzük most is a varázsát.

Az átigazolásoknál az is fontos szempont volt: vajon a kiszemelt játékos hogy fog majd beilleszkedni a mi családunkba, milyen a szemlélete, gondolkodása? A szakmai adottság, a tehetség, a felkészültség természetesen nagyon fontos, de mint akadémia, tartjuk magunkat ahhoz az elvhez is, hogy csak magyar kézilabdázókat alkalmazunk. És egyre több saját nevelésű fiatalt hozzunk fel az első csapathoz. Így már Hanusz Boglárka, Klujber Katrin és Ferenczy Fruzsina is a felnőtt keret tagja lett. Egyesületünk vonzerejét jelenti az is, hogy helyzetünk stabil és kiszámítható – nyilatkozta a vezetőedző.

Akkor most már zöld a lámpa – hiszen a bejelentésekkel az Érd elleni rájátszás miatt sportszerűségből eddig várnunk kellett. Lássuk kiket igazol le a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata!

Kovács Anna (6) ezután már nem zöld-fekete mezben játszik, hanem pirosban, mint Azari Fruzsina. Fotó: Zsedrovits Enikő

A leigazoltak névsora a következő:

Kovács Anna Érdről

jobbátlövő, huszonhárom éves. (Előző klubja: Békéscsaba) Háromszoros bajnoki bronzérmes. Oguntoye Viktória kapus Érdről, huszonöt éves, (Győri ETO) háromszoros magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes, ifjúsági Eb hetedik helyezett. Szalai Babett Siófokról, irányító, huszonöt éves, (Győr, Debrecen) junior válogatott. Hajtai Vanessza Mosonmagyaróvárról, jobbszélső, húszéves, (Veszprém) junior válogatott. Termány Rita Siófokról, balátlövő, húszéves, (Pénzügyőr, Szeged) junior válogatott.

Távozik a Dunaújvárosi Kohász csapatából új csapatába: Kohouiled Sara – (?), Berta Nikolett – (?), Gera Szimonetta és Hosszu Boglárka – (állítólag mindketten MTK), Vig Vivien – (Debrecen), Mekler-Rádl Tímea – (leáll vagy abbahagyja), Ferling Bernadett – (befejezi pályafutását, de az egyesületnél dolgozik tovább más munkakörben).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!