Sport

2016.08.15. 16:55

Kialakult a DAB kerete - Két amerikai egy hónapos próbajátékon vesz részt

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Acélbikák MOL Ligás jégkorongcsapata a múlt héten elkezdte a jeges edzéseket a bajnokság rajtjára, ami szeptember 10-én Dunaújvárosban a Fehérvári Titánok ellen lesz.

Agárdy Csaba

A kanadai Lee Gilbert vezetőedző irányításával huszonöt mezőnyjátékos és három kapus végzi a munkát. Ifj. Azari Zsolttól, aki nemcsak a csapat kapitánya, hanem menedzsere is, megtudtuk, hogy a keret kialakult. Közülük két játékos, két amerikai, a csatár Kevin Ray, és a kapus Alex Kangas egy hónapos próbajátékon vesz részt.

Viszont nem lesz idén Acélbika az úgyszintén amerikai Mike McCann, pedig a legutóbbi időkig úgy volt, hogy ő továbbra is Dunaújvárosban játszik, de különböző okok miatt mégsem tér vissza a DAB-hoz. A szakmai stáb maradt: Gilbertnek a munkáját Strenk Hunor segíti, az erőnléti edző továbbra is Somogyi Szabolcs, a felszerelésmenedzser pedig Somogyi Attila. Viszont a masszőr új, Keszler János személyében.

A kanadai Lee Gilbert vezetőedző irányításával huszonöt mezőnyjátékos és három kapus dolgozik Fotó: Ady Géza

A csapat a bajnoki rajtig napi három edzéssel készül, kétszer jégen egyszer pedig a konditeremben várnak rájuk a feladatok. A nyitányig négy felkészülési mérkőzést játszik a csapat.

Augusztus 18-án csütörtökön a Ferencváros érkezik (18.30 óra), 26-án pénteken a DAB utazik a Fradihoz (Pesterzsébet - 18 óra), 30-án kedden a Debrecen látogat Dunaújvárosba (17 óra), majd szeptember 2-án pénteken fejeződik be az edzőmérkőzések sorozata, ekkor a MOL Liga újonc szerb HK Beográd lesz az Acélbikák ellenfele (18.30 óra).

Régiek és új igazolások a szezonra

A DAB tavalyi keretéből Lee Gilbert vezetőedző ebben a szezonban is számíthat Azari Zsoltra, Borbás Gergelyre, Szepessy Bálintra, Szepessy Mátéra, Mátyásy Bencére, Nagy Márkra, Magosi Erikre, Odnoga Mátyásra, Léránt Renére, Hruby Gellértre, Pál Zalánra, Lencsés Tamásra, Duschek Dávidra és Lajcs Marcellra. Az érkezők:Danyil Kaskov (orosz, Debrecen), Horváth Dávid (FTC), Tanka Lőrinc (Debrecen), Keegan Dansereau (kanadai, DVTK), Justin Cseter (amerikai-magyar, DVTK), Becze Tihamér (Fehérvár). Többen a csapattal edzenek, de a szerződésük nincs még aláírva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!