Sport

2016.11.01. 18:45

Kicsik a nagyok között - Külföldön is versenyeznek a dunaújvárosi lányok

Dunaújváros - Az egyik legjelentősebb utánpótlás versenyt rendezték meg a fővárosban. Mégpedig több korosztályban is. Természetesen erről nem hiányozhattak a dunaújvárosi tornászlányok sem.

Agárdy Csaba

Október 29-30-án Budapest volt a színhelye a női utánpótlás országos, egyéni bajnokságának. Ezen a tizenhat év alattiak, serdülők, kadetek, ifjúságiak indulhattak. Ez egyben válogató is volt az ORV-re (Olimpiai Reménységek Versenye), amelyet a jövő héten rendeznek meg Liberecben. A Dunaferr Sportegyesületből három tornász indult. Makovits Mirtill (2004. születésű), aki serdülő, de edzői eggyel feljebb, a kadetben indították.

Jól tették, mert egyéni összetettben második helyen végzett. Érdekesség, hogy Szujó Hanna békéscsabai versenyző szintén egy korosztállyal feljebb tornázott a kadeteknél, és ő nyerte meg az egyéni összetettet. Ügyeskedtek tehát a kicsik a nagyok között. Első nap Mirtill minden szeren kivívta a döntőbe jutás jogát. Majdnem minden szeren új gyakorlatot mutatott be. Sikeresen szerepelt. Talajon most először ugrott dupla szaltót, gerendán akrobatikus kötéseket mutatott be, amelyek majd alapját képezik a komolyabb elemeknek. Felemás korláton is újított: egy karfaváltást csinált meg pontosan. Második lett gerendán és felemás korláton. Talajon és ugrásban a negyedik helyet szerezte meg.

Miklós Dorina ifjúsági korosztályban szintén minden szeren döntős lett. Ugrásban ötödik, korláton hatodik, gerendán ötödik, talajon ötödik helyet szerezte meg.

Jakab Noémi versenyen kívül indult, és kivívta a libereci indulás jogát. Edzői: Trenka János, Joó Gabriella. Miklós Dorina és Makovits Mirtill edzői Badics Réka és Török Dániel. Az ifjúságiak mezőnyében a Kanyó Éva Emlékversenyen is folyt a versengés, itt egy győri lány, Fehér Nóra győzött.

Török Dániel edző két tanítványával, Halász Dóra Szimonettával és Makovits Mirtillel a közeljövőben Franciaországba utazik. Combs la Villa városkában nagyon erős mezőnnyel rendeznek utánpótlás versenyt.

Ezen ausztrál, olasz, román, belga, svájci és természetesen hazai tornászok versenyeznek. Erre a nívós viadalra a két dunaújvárosi lány Tatán készült fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!