Sport

2016.12.05. 20:40

Az Acélbikák ütöttek gólt a ráadásban, így két pontot elhoztak

Brassó - Erdélyi túrájának harmadik összecsapását játszották tegnap Brassóban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói a MOL Ligában. A négy közé igyekvő vendégek a tabellán előttük álló csapattal játszottak, ezért is volt fontos a győzelem megszerzése.

Gallai Péter

Az Acélbikák eddig egy győzelmet, a Csíkszereda ellen, és egy nem várt vereséget könyvelhettek el a Galac otthonában.

Brassó -Dunaújvárosi Acélbikák 2-3 h. u. (0-1, 1-1, 1-0, 0-1)

Brassó: Polc - Filip, Nagy I. (1), Klempa, Gliga, McDonald 1 - Bors, Nagy Cs., Zabludovsky, Tranca, Mihály - Yemelyanenko (1), Bíró O., Molnár, Fodor - Imecs, Balázs, Bíró M. 1, Péter, Zsók. Vezetőedző: Lacroix Martin.

DAB: Duschek - Ozols, Hruby, Azari (1), Cseter 2, Dansereau 1 - Ölander (1), Pfeil, Becze, Borbás, Kaskov - Ladygin (1), Lencsés, Nagy, Tanka, Odnoga - Lévai, Németh (1), Mátyásy, Léránt (1). Vezetőedző: Lee Gilbert.

Remekül kezdődött az összecsapás, hiszen Cseter már az ötödik percben betalált, megalapozva ezzel a folytatást. A harmad további részében inkább mezőnyben folyt a küzdelem, így dunaújvárosi előnnyel mehettek pihenni a felek. A második felvonás elején Zabludovskyt állították ki palánkra lökés miatt, az előnyt Cseter tíz másodperc alatt gólra váltotta. Ám az öröm nem tartott sokáig, mert rá két percre Bíró Mátyás megszerezte a hazaiak első gólját. Azari és Hruby kiállítását szerencsésen átvészelte a DAB, majd a csapat a 35. percben elveszítette egyik legjobbját, ugyanis Becze összverekedett Filippel, amiért mindketten végleges fegyelmit kaptak. A dudaszóig az eredmény már nem változott, így továbbra is maradt a vendégek előnye.

A harmadik harmadban rögtön Pfeil kiállítását kellett kivédekezni, az 50. percben Cseter ülhetett ki a két percre, a fórt McDonald váltott gólra. A hátralévő időben mindkét kapu érintetlen maradt, így következhetett az ötperces hosszabbítás. Az extra etapban három perc telt el, amikor Ölander passza után Dansereau Polc mögé tette a pakkot, ezzel az Acélbikák győztek, s két ponttal gazdagodtak.

A dunaújvárosiak a győzelem után 45 ponttal állnak az ötödik helyen, mindezt huszonöt meccs alatt szerezték. A negyedik Brassónak maradt 49 egysége, viszont ők 29 mérkőzésen értek el ennyit.

Justin Cseter (b) remekül jégkorongozott, ő szerezte az Acélbikák első két gólját a Brassó ellen

A pénteki hazai mérkőzésen ismét dobjunk egy macit!

Jótékonysági akciót szervez a december 9-i, Fehérvári Titánok elleni hazai mérkőzésre a Dunaújvárosi Acélbikák vezetősége. Arra kérik a kilátogató drukkereket, hogy hozzanak magukkal egy-egy plüssállatot a találkozóra, s a játékokat az első hazai gól pillanatában, gól nélküli mérkőzés esetén a lefújás után dobják be a jégre. Az így összegyűjtött játékokat a Szent Pantaleon Kórház és Rendelőintézet gyermekosztályának javára ajánlja fel a DAB, amelynek játékosai december 14-én, szerdán délután kettő órától adják át a plüssöket a beteg gyermekeknek.

A klub szurkolói számára is készül egy akcióval, ugyanis azok, akik a DAB - Titánok mérkőzésre plüssállattal érkeznek, féláron vásárolhatják meg belépőiket. Ráadásul a mérkőzésre kilátogató gyermekek sem maradnak ezúttal üres kézzel, hiszen aznap a Mikulás is jelen lesz a dunaújvárosi jégcsarnokban, puttonya pedig sok szépet és jót rejteget majd az aprónép javára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!