Sport

2016.04.26. 17:25

Az országos diákolimpiai döntőben ötszáz mérkőzést játszottak a gyerekek

Dunaújváros - Országszerte egyre népszerűbb lett a tollaslabda. Örvendetes: van már utánpótlása.

Jankó Árpád

Április 1-2-3-án Szegeden a tollaslabda diákolimpia országos döntőjében városunkat a Danubius KSE tollaslabda-szakosztályának tizenhét játékosa képviselte.

Amatőr kategóriában versenyzett: Kovács Nikolett (Gárdonyi), Friedl Natalie(Gárdonyi) Bölcskei Hanna( Móricz), Konics Gerda (Kereskedelmi), Nemoda Zsuzsanna (Kereskedelmi) és Horváth Nóra (Rudas) Pintér Gergő.

Az igazolt versenyzők kategóriájában lépett pályára: Friedl Ádám(Gárdonyi),Vagyóczki Roland (Gárdonyi), Ludman Mira (Gárdonyi), Nagy Bence (Gárdonyi), Vagyóczki Dávid (Gárdonyi), Borbély Hanna (Gárdonyi), Csomor-Németh Lili Gárdonyi, Zuniga Ádám (Gárdonyi), Meskál Ábel (Gárdonyi), Tóth Réka (Széchenyi gimnázium).

Ludman Mira I.korcsoport leány bronzérmese a dobogón az igazolt versenyzők között

Tizenhárom tollaslabdapályán több mint 500 mérkőzést játszottak..

A Gárdonyi Géza Általános Iskola a legjobb igazolt játékosokkal rendelkező általános iskolák országos csapatversenyében negyedik helyezett lett.

A legjobb nyolc játékos között végzett hét versenyzőnk: ötödik lett Borbély Hanna, hatodik Friedl Natalie és hetedik Vagyóczki Dávid. Érmes lett korosztályában és kategóriájában ezüstérmesként Nagy Bence, bronzérmesként Ludman Mira, Nemoda Zsuzsanna és Tóth Réka.

Jakab János edző kiemelte, hogy az április hónap a tollaslabda idény nagy megmérettetéseként az Országos Bajnokságok jegyében telnek el. Három hétvégén lesz még ezt követően az ország különböző helyszínein OrszágosBajnokság minden utánpótlás korosztály és a felnőtt mezőny számára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!