Sport

2014.07.28. 22:30

A kispestiek vezető találata után kitámadtak

Dunaújváros - Nem úgy alakult az OTP Bank Liga NBI-es labdarúgó-bajnokság nyitó mérkőzése az újonc Dunaújváros PASE számára, ahogy azt a játékosok és a szakmai vezetés elképzelte.

Gróf András

A Budapest Honvéd elleni szombati idegenbeli találkozó elején teljesen kiegyenlített játék folyt a pályán. A huszonhatodik percben azonban Farkas Ádám játékvezető kiállította az újvárosiak jobb oldali védőjét, Villám Balázst, ami teljesen felborított az előzetesen kigondolt taktikát.

– A kispestiek térfelének közepén a labdát szerettem volna megszerezni. Erre irányult a mozdulatom is, amelyben egyáltalán nem volt benne a szándékosság, ezért túlzónak érzem a játékvezető döntését. A szabálytalanságot azonnal elismertem, hiszen tényleg eltaláltam ellenfelemet, de szerencsére nem okoztam neki sérülést.

A dunaújvárosi Szekeres Adrián végig küzdötte a Honvéd elleni mérkőzést. Fotó: www.dpase.hu

A tíz főre fogyatkozott újvárosi együttes egészen a hetvenötödik percig tartotta a gólnélküli döntetlent, de ekkor egy hiba után a házigazdák megszerezték a vezetést, majd a hajrában még kétszer bevették Dobos Barna szakmai igazgató csapatának a hálóját.

– Az összecsapás elején tapogatódzó játék folyt a pályán. Az első játékrész közepén egyre határozottabban játszottunk, ám ekkor megfogyatkoztunk. Véleményem szerintem túl szigorú volt a piros lap. Ezen a napon szerettünk volna jobbak lenni a Honvédnál, de a kiállítás miatt ettől kezdve inkább a védekezésre kellett koncentrálnunk. Az ellenfél vezetését követően kockáztattunk, de ez nem jött be. A pontszerzés érdekében egyértelműen szerettünk volna gólt lőni. Meg kellett próbálnunk, amit úgy gondolok, hasonló szituációban ismét megtennénk.

A csapatkapitány, Böőr Zoltán amíg a pályán volt a dunaújvárosi együttes egyik legjobbja volt a szombati Budapest Honvéd elleni összecsapáson.

– Nem volt egyszerű emberhátrányban játszanunk, de még így is benne volt a meccsben, hogy kihúzzuk döntetlennel. Kaptunk azonban egy balszerencsés gólt, majd a hajrában olyan hibákat követtünk el, amelyeket az előrelépés érdekében mindenféleképpen ki kell javítanunk.

Az első forduló további eredményei:

Nyíregyháza FC – Debreceni VSC-TEVA 1-1, PMFC-Matias – MTK 0-4, Videoton FC – Lombard Pápa 3-0, Szombathelyi Haladás – Újpest FC 0-1, Kecskeméti TE – Ferencvárosi TC 1-3, DVTK – Puskás Akadémia FC 2-1, MVM-Paks – Győri ETO FC 2-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!