Sport

2014.02.18. 17:20

9 vízilabdázó a válogatottaknál

A hét első napjaiban nem sok játékosának tudott edzést vezényelni Mihók Attila, a Dunaújvárosi Főiskola női vízilabdázóinak mestere. Csapatából ugyanis kilencen válogatott behívót kaptak.

Gallai Péter

Gurisatti Gréta (4) ezúttal nem a felnőttek között szerepel (Fotó: Ónodi Zoltán)

A felnőtt együtteshez Kasó Orsolya, Menczinger Kata, Csabai Dóra, Miskolczi Kitti, Garda Krisztina és Polák Zsófia utazott Dunaújvárosból. Merész András kapitány a külföldi légiósokkal kiegészült válogatottal Budapesten készült.

Az utánpótlás korosztályok (U19, U18) pedig Petrovics Mátyás vezetésével Hollandiába utaztak edzőtáborozni, ebben a csapatban három DFVE vízilabdázó, Horváth Brigitta, Szilágyi Dorottya és Gurisatti Gréta kapott helyet.

Utóbbi vasárnap még ifi meccset játszott, majd hétfőn elutazott a csapattal, előtte kérdeztük a túráról:

- Hivatalos meccset nem játszunk, csak kétkapuzunk a hazaiakkal naponta kétszer, ezzel is segítve a taktikai elemek begyakorlását a nyárra. Ráadásul nagyon sok új játékos van a keretben, ezért egyfajta összeszokás jellege is van az edzőtábornak.

Grétának feltettük a kérdést, nem sajnálja-e, hogy ezúttal az ifjúsági csapattal kellett tartania és nem a felnőttek között szerepelhet, ahova fiatal kora ellenére rendre meghívót kap.

- Muszáj ott lennem az ificsapatban, tavaly is végig a felnőtt válogatottal, illetve az idősebb együttesekkel készültem, csak akkor tértem vissza a saját korosztályomhoz amikor már kezdődött az Európa-bajnokság. Nyilván az nem jó, ha nem ismered a csapattársaidat, csak névről, ezért ebből a szempontból is hasznos lesz ez az együtt töltött hét.

Az ifjú tehetség tisztában van azzal, hogy a többiek előtt ő példakép, hiszen már tétmeccsen is bemutatkozott a felnőtt válogatottban. Mint fogalmazott, megpróbál mindent a legjobb tudása szerint tenni ezekben a napokban is.

A felnőtt csapathoz kapcsolódó hír, hogy a Világliga selejtezőjében csoportunk másik két csapata, az olasz és a görög találkozott egymással, Amennyiben előbbiek győznek, akkor a magyar gárda már nem szerezheti meg a csoportelsőséget és a közvetlen döntőbe jutást.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!