Sport

2015.10.15. 16:49

Kilencedik alkalommal rendeznek jótékonysági úszógálát, amelyre az ország minden pontjáról érkeznek

Dunaújváros - Ismét az úszás szerelmesei, baráti társaságok veszik birtokba a hétvégén a Fabó Éva Sportuszodát, ahol a korábban magyar rekordot felállító egy napos úszógála kezdődik.

Gallai Péter

A sorban immár kilencedik sorszámot viselő tömegsport rendezvény főszervezője, Szalontai Károly azzal kezdte, hogy a felnőtt versenyre a helyek már évek óta szinte az előző verseny után egyből el is kelnek, így ezúttal is teltház lesz, ami tizenhat együttes több száz tagját jelenti majd. Viszont a pénteki, gyerekeknek szóló minigála elmarad, ugyanis nem volt rá érdeklődés.

Az esemény a hagyományoknak megfelelően továbbra is jótékony célt szolgál, hiszen minden leúszott hossz után egy-egy forintot ajánlanak fel a szervezők a Móra iskolának és a Jószolgálati Otthon javára.

- Ezt az összeget a tavaly mellénk álló Grabarics Kft., tovább növelve támogatását három-három forinttal egészíti ki. Örömmel mondhatom, hogy Dunaújváros önkormányzata is segíti a rendezvényt, s vannak további szponzoraink, például a tombolához. Minden elért harminc hossz után a csapatok egy-egy szelvényt kapnak, s négy óránként sorsolunk ajándékokat tette hozzá a főszervező, aki már összeszokott önkéntes csapatával dolgozik együtt.

A szombat 12 órakor kezdődő úszómaratonon ezúttal is különféle fellépők színesítik a napot. 15 órakor a Jószolgálati Otthon, 16 órakor a Móra iskola tanítványai adnak műsort, 17 órától pedig a Gárdonyi iskola táncosai. 18 órakor a Kleopátra Hastánc Stúdió szórakoztatja az éppen nem medencében lévőket. 19 órakor a No Control Dance Csoport lép fel, 20 órától pedig a Delta Rock Band ad kétórás koncertet.

Ezekre a programokra, csakúgy mint a gálára, szívesen várják a nézőket, belépődíj nincsen. A résztvevők: Mint a hal, Jóbarátok Evopro, TTF-Csuromvíz, Team Regatta Veszprém, Tavirózsák és Hímárok, Swimpact, Fröccs, Habroham, EVOPRO SE, Budai XI, EXMIX, Acélszív, Gumikacsák, Igyunk Rája, Edzésonline, Klórdarálók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!