Sport

2016.05.04. 18:01

60 perc alatt eljuthat a Dunaújvárosi Kohász a csúcsra

Dunaújváros - Úgy hírlik, a pénteki EHF Kupa visszavágó mérkőzésre a Veszprémi Arénában ötezer magyar szurkoló fog drukkolni Zdravko Zovko együttesének, a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának.

Jankó Árpád

A dunaújvárosi csapat horvát szakvezetőjének személye márcsak azért sem mellékes, mert néhány évvel ezelőtt hosszú ideig edzője volt a veszprémi férfigárdának. És a veszprémi szurkolók nagyon kedvelték a mestert. De egyáltalán - már többször leírtuk - minden köszönet, elismerés jár Veszprém városának, lakóinak, a veszprémi együttes vezetőinek, akik egészen megható módon kisegítették a dunaújvárosi női csapatot, mivel saját csarnokukat eltiltotta az európai szövetség. (Apropó! Bár nem ennek a beharangozónak a témája, de emlékszünk: az új sportcsarnok építésének idejét igencsak illetékes helyről májusra datálták. Mindezt május 4-én teljes tudatlanságomban jegyeztem meg.)

Lendületes edzést dirigál Ferling Bernadett erőnléti edző Fotó: Penovác Károly

Nos, a veszprémiek sportbaráti gesztusát Radulovics Bojana, a Kohász szakmai igazgatója is rendkívül nagyra értékeli.

- Minden előttünk van, mindent előkészítettünk. Fantasztikus hazai pályán fog a csapatunk játszani. Nem fognak a játékosaink görcsölni. Az számít, hogy ki mennyire akarja a kupagyőzelmet. Szívem szerint egy kínai figurával kellene kezdeni, ami alaposan demoralizálná a Metzingen csapatát. Mi nem foglalkozunk mással, csak magunkkal. Jók vagyunk, és ezt el kell hinni minden játékosunknak. Nem félni, hanem kaparni, lendületesen futni... Rengeteget dolgoztunk a szervezéssel, de ez nem baj. Mindenki tudja a dolgát. A játékosoknak is tudni kell, mi az ő dolguk. Én ilyen emberekkel szeretek dolgozni. Ha megkérdezik a szakmai elgondolásaimat, akkor én mindig először a következőket mondom: keménység, védekezés, elszántság, agresszivitás, és hatvan perc lendület a lehető legkevesebb hibával. De úgy látom, hogy a játékosainknál szóba sem jött az esetleges második hely, nagyon helyesen. Az eddigi mérkőzések tapasztalatait mindenki leszűrte magában, van önkritikájuk, s tudják min kell javítani. Most is azt mondom, neki kell a németeknek rontani, de ésszel.

Radulovics Bojana a példa Fotó: Ady Géza

Boki minden mondata tükrözi az egykori világsztár, a kétszer is világ legjobbja fantasztikus játékát, mozdulatait. Nem létezett a világon olyan ellenfél, akitől ő tartott volna. Foggal-körömmel harcolt a győzelemért. Ő a csapat előtt a példakép!

Szurkoljunk együtt a dunaújvárosi lányoknak május 6-án, pénteken a Városháza téren az EHF-Kupa női kézilabda döntőjén az óriáskivetítő előtt. A program 17.30 órakor kezdődik esélylatolgatással, majd a meccs után zenés bulival várja a közönség a térre a csapatot.

Nyomtatott jegy vásárlása a Kohász irodájában és a Dunaújvárosi Hírlap ügyfélszolgálati irodáján május 5. (csütörtök)  17:00 óráig lehetséges.

A korábban kifizetett, vagy félretett jegyeket is itt lehet átvenni május 4. 12.00 óráig.

A Veszprém Aréna jegypénztárában a mérkőzés napján is (2016.05. 06-án, nyitás 16:00 órakor)  lehet jegyet vásárolni 2.000 Ft­-ért.

A program

17.30: Esélylatolgatás a mérkőzés előtt Szárszó Lajossal.

18.00: Dunaújvárosi KKA - Tus Metzingen EHF Kupa döntő mérkőzés.

20.30: A Digitál együttes fellépése.

22 óra körül a DKKA csapatának érkezése a Városháza térre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!