Sport

2013.12.18. 16:30

A Dunaújváros PASE minden korosztálya együtt ünnepelt

Kitűnő hangulatú rendezvénnyel búcsúztatta kedden este a 2013-as esztendőt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

A tizennyolc órás kezdési időpontra zsúfolásig megtelt a színház nézőtér. A dunaújvárosi klub minden korosztályú játékosa meghívót kapott az eseményre, a fiatalabbakat még a egy-egy szülő is elkísérhette. A város vezetői, és az egyesület támogatói is megtisztelték jelenlétükkel a klub karácsonyi, egyben évzáró rendezvényét. A programot dr. Dorkota Lajos a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének beszéde nyitotta meg, majd Cserna Gábor polgármester köszöntőjét hallgathatták mag a részt vevők. Nosztalgiával emlékeztek vissza a 2000-ben magyar bajnoki címet nyert dunaújvárosi labdarúgócsapatra, amelynek nemzetközi kupamérkőzéseire több ezren zarándokoltak a győri stadionba. A sikerek után nem sokkal azonban megszűnt a felnőtt labdarúgás a városban. Az elmúlt két, három esztendőben viszont ismét fejlődésnek indult a futball Dunaújvárosban, aminek bizonyítéka a felnőtt csapat kiemelkedő szereplése mellett az utánpótlásnevelésben folyó eredményes munka.

Ezen az estén kiderült, hogy a Dunaújváros PASE nem csak a futballra fordít nagy gondot, ugyanis kiemelt figyelmet szentel a hátrányos helyzetű emberek megsegítésére is. Ennek ékes bizonyítéka volt, hogy a csapat kapitánya, Böőr Zoltán és a labdarúgó Kft. ügyvezető helyettese Prinz Attila dübörgő taps közepette két darab százezer forintos csekket nyújtott át a Jószolgálati otthon képviselőinek. Az önfeledt szórakozás sem maradhatott ki a kedd esti programból. A jó hangulatról a Nox együttes egykori énekese, Péter Szabó Szilvia gondoskodott, aki a régi jól ismert slágereken kívül egy vadonatúj számmal is megörvendeztette a közönséget. A labdarúgók számára a nap fénypontját a szakmai vezetők által a csapatuk legjobbjának választott játékosok díjazása jelentette. Az emlékplaketteket és okleveleket a labdarúgó Kft. ügyvezetője, Sztanó Miklós és a klub szakmai igazgatója, Dobos Barna adta át.

Az egyes korosztályok legjobbja a 2013-as esztendőben: Kanalas Attila (U7), Győri Bálint (U9), Benedeczki Máté (U10), Bagi Kristóf (U11), Dorogi Benjamin (U13), Tóth Ottó (U14), Hompót Dániel (U15), Takács Szabolcs (U16), Harsányi István (U17), Dunai András (U19), Hajdók Gábor (U21). A Fejér megyei első osztályú bajnokságban szereplő második csapat legjobbja Nagy István lett. Az öregfiúk közül Horváth István érdemelte ki ezt a címet, míg a női együttesben Zumbulisz Martina lett az első. Az NB II-ben bravúrosan szereplő együttesből a csapatkapitánya, Böőr Zoltán lett az idei esztendő legjobbja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!