Sport

2015.12.13. 21:01

Kiütéses sikerek a szorítóban

Dunaújváros – Nagy pofonok, látványos kiütések és minden nemzetközi mérkőzésen magyar siker – röviden így foglalhatjuk össze a Felix Promotion által Dunaújvárosba szervezett szombat esti, évzáró profi bokszgálát.

Gallai Péter

Az esemény előtt Rácz Félix , a szervező Felix Promotion ügyvezetője azt mondta, amolyan karácsonyi ajándékként örömmel venné, ha az est két legismertebb neve, Harcsa Norbert és Szellő Imre egyaránt kiütéssel örvendeztetné meg a nézőket.

– Dunaújváros új pálya számunkra, bízom benne kiváló hangulatú gálának nézünk elébe – tette hozzá. Sztankovics László, az önkormányzat oktatási, ifjúsági, kulturális és sportbizottságának elnöke elégedettségének adott hangot. Mint fogalmazott, nagy dolog, hogy ilyen nívós bokszgálát itt rendeznek, reméli, lesz folytatása. Egyébként a város ezt is támogatja, mint minden ilyen eseményt. – Már korábban is láttuk, az ökölvívásra van igény Dunaújvárosban is, ráadásul az új boksz szakosztályban a Fox Sportegyesületen belül már most nagyon sok gyermek sportol – mondta

Sztankovics László. A gála – amelyen tiszteletéttette dr. Csötönyi Sándor ,  a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke,Győryné Tóth Zsuzsana, a MÖSZ profi tagozatának elnöke, valamint a korábbi klasszisok közül Kótai Mihály, Kovács Vipera Attila,Erős Lajos, Kalocsai Zoltán, Gálfi András –   felvezetésként egy négyes tornával kezdődött volna, de az egyik bunyós az utolsó pillanatban visszalépett, így az első meccset Kis Máté és Horváth Tamás vívta, a dunaújvárosi Sulák András erőnyerőként egyből „döntőbe” került. A bunyót végül Kis egyhangú pontozással nyerte.

A magyar bajnok Laki Róbert és Bogdán Zoltán pehelysúlyú összecsapása egyoldalú boksz volt,  előbbi a harmadik menetben kiütötte riválisát. A következő párosításban Kovács Zoltán Kanalas Dávid ellen vívott bajnoki címmeccset nagypehelysúlyban. Kovács címvédőként  egyből jelezte: nem sok keresnivalója van riválisának. Az első menetben egy jobbegyenessel padlóztatta, majd bal-jobb ütéskombinációval ismét, a mérkőzésvezető be is szüntette a folytatást. Az első nemzetközi párharcot a félnehézsúlyú WBF bajnok Baranyi Richárd játszotta a grúz Aduashvilivel, aki már az első menetben padlót fogott. A másodikban pedig még kétszer, így techikai KO-val a magyar fiú nyert. Utánuk következett Kis Máté és Sulák András döntője. A szakmai berkekben csak Csubiként ismert  újvárosi nagy buzdítás mellett négy meneten át nagyot meccselt jóval fiatalabb riválisával, akin nem látszott, egy órája ringbe lépett. Sulák helyzetét tovább nehezítette, hogy menet közben megsérült, de becsületére legyen mondva, nem adta fel, de végül alulmaradt.

Pintye Szabolcs középsúlyban folytatta a magyar sikerszériát, miután hat menet után pontozással győzött a kenyai Nyilawila ellen. Harcsa Norbert második profi meccsén a bosnyák Maticcal találta magát szembe, akit a négy menet alatt alaposan megsorozott, többször felcsillant a kiütés lehetősége is, ám végül be kellett érnie az egyhangú pontozásos sikerrel. Az est főszereplője Szellő Imre volt, akinek soros riválisa a cirkálósúlyban a tanzániai Mbelwa volt, aki az első menetben megpróbálta kizökkenteni Szellőt azzal, hogy cukkolta és mutogatott neki. Erre az eddig hibátlan mérleggel rendelkező ceglédi bunyós nagy pofonokkal válaszolt. Ijedségre az adott csak okot, hogy a második menetben összefejeltek és Imre szemöldökéből folyni kezdett a vér, de a ringorvos továbbengedte a meccset. Amit Szellő rövidre is zárt, mert a harmadikban egy elképesztő erejű jobbcsapottal fejen találta a riválisát, aki elterült, és a bíró kihirdette a KO-t.

A tizedik profi meccsét is megnyerő Szellő azt mondta, figyelnie kellett arra, hogy az ellenfél – aki ütésálló volt –bohóckodása ne hozza ki a  sodrából: – Nekem nem tetszik ez a stílus, higgadtnak kellett maradnom. Szép eredménnyel, kiütéssel akartam zárni ezt az idei évet, erre is készültem,ami sikerült. Igaz ezt későbbre terveztem a mérkőzés során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!