Sport

2017.07.30. 17:40

Kiváló szervezés, parádés küzdelmek - Birtokba vették az új pályákat a strandröpisek

DUNAÚJVÁROS Remek időben, kitűnő pályákon rendezték meg az elmúlt hét végén az országos strandröplabda bajnokság harmadik fordulóját a Szalki-szigeten.

Gróf András

A pénteki selejtezők után, szombaton és vasárnap már a főtáblán küzdöttek a csapatok. Szombaton történt az újonnan épített pályák ünnepélyes átadása. A szalagot városunk polgármestere, Cserna Gábor, és Bánki Ágnes, a Magyar Röplabda Szövetség Strand- és Szabadidős Bizottságának elnöke vágta át.

A pénteki selejtezőkön négy női és négy férfi páros biztosította a helyét a 16-os főtáblán. Meglepetésre a férfiaknál végül visszalépett a korábban győztes Kaszap Tamás, Nagy Péter duó.

A férfiak küzdelmében látványos labdameneteket láthattunk

Másnap reggel kilenckor indult az igazi nagyüzem, amelyet csupán rövid időre szakított meg az újonnan kialakított pályák átadása. Az avatóünnepségen részt vett - ahogyan a városi halpartin is - dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke, Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatóságának tagja, Cserni Béla önkormányzati képselő is. Cserna Gábor polgármester elmondta, hogy tíz évvel ezelőtt határoztak arról, hogy visszaadják a városlakóknak az egykor szebb napokat is megélt Szalki-szigetet, amit azóta folyamatosan fejlesztenek. Ennek köszönhetően a terület egyre több rendezvénynek ad otthont, legyen az sport- vagy kulturális esemény. Idén első alkalommal a strandröplabda országos bajnokság egyik fordulója is bekerült a programba. Az előkészítésére nem sok idő állt rendelkezésre, hiszen a Rockmaraton után tíz nap volt arra, hogy kialakítsák a versenyhelyszínt. Az önkormányzat hétmillió forinttal támogatta a munkálatokat. Ami arra volt elegendő, hogy teljesen kicseréljék és szabványosítsák a homokos pályákat, valamint mobil lelátókat helyezzenek ki.

Bánki Ágnes és Cserna Gábor az átvágott nemzeti színű szalaggal Fotók: Ady Géza

A Magyar Röplabda Szövetség részéről a Strand- és Szabadidős Bizottságának elnöke, Bánki Ágnes mondott beszédet. Megköszönte a város és a DVG Zrt. támogatását. Elmondta, mindenképpen szerettek volna új helyszíneket bevonni a bajnokság állomásai közé, ami természetesen infrastrukturális fejlesztésekkel is jár. Rendkívül örömteli volt az önkormányzatok hozzáállása. Ezek közül is kiemelkedett Dunaújváros, ahol rendkívül erős a röplabdabázis. A sportág további népszerűsítésének fontos állomása ez a rendezvény. Az új dunaújvárosi pályákon a jövőben újabb magyar bajnoki fordulókat és utánpótlás-versenyeket is lehet majd rendezni. A következő években szeretnék még több helyszínnel kibővíteni a bajnoki sorozatot, ami még több fordulót jelentene a pénzdíjas viadal számára.

A férfiaknál egyenes ágon, az első helyen kiemelt Benkő Balázs és Oláh Botond, Bán Balázs és Mészáros Zoltán, illetve a címvédő Bagics Balázs és Nacsa Gábor került a legjobb négy közé. A nőknél Szombathelyi Szandra és Vacsi Evelin, Ancsin Kitti és Dégi Barbara, valmint a címvédő Lakatos Enikő és Lutter Eszter tette ugyanezt. (Az eredményekről később számolunk be.)

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!