Sport

2016.05.17. 18:30

Takács Krisztián a gyorsváltóval is olimpiai indulást érő helyre úszott fel az Eb-n

London - Kiválóan kezdte szereplését a magyar válogatott a londoni Európa-bajnokság úszóversenyeinek hétfő esti nyitányán.

Gallai Péter

A magyar együttes tagja az olimpiára kvalifikált dunaújvárosi, jelenleg győri színekben szereplő Takács Krisztián, illetve korábbi dunaferres klubtársa, Balog Gábor, aki már szintén a győrieket erősíti. Dr. Hargitay András, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a rajt előtt úgy gondolta, hogy a csapat húzóemberei úgy is elhozhatnak a londoni Európa-bajnokságról vagy féltucat érmet, hogy a csúcsformájukat Rióra időzítve, edzéskönnyítés nélkül készültek a versenyek május 16-án kezdődő rajtjára.

Ahol Hosszú Katinka új Eb-csúccsal védte meg címét 400 vegyesen, ugyanitt Jakabos Zsuzsanna bronzérmet szerzett, és szintén harmadikként zárt Bernek Péter. Ám ezzel még nem értek véget a sikerek: napvégi meglepetés gyanánt a férfi gyorsváltó másodszor is megdöntötte az országos csúcsot (3:16.55), Holoda Péter, Takács Krisztián, valamint az elképesztő részidőket repesztő Bohus Richárd (48.64) és Kozma Dominik (48.59) a dolgok jelenlegi állása szerint nem csak a falig repült itt, hanem Rióig - most épp az olimpiai kvótát érő 16. helyen állnak, a váltó-kvalifikáció pedig május 31-én véglegesen lezárul.

- Ez elképesztő, kimondhatatlan boldogságot érzek! Most megvagyunk, remélem, ez így is marad május végéig. Mindenki odatette magát, szerintem nagyot mentünk. - mondta Bohus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!