Sport

2017.02.12. 16:00

Kőkemény időszak következik vízilabdázóink számára

Budapest - Kicsit nehézkesen indult, de Gurisatti és Somhegyi gólerős játékának köszönhetően simán hozta a kötelező győzelem kategóriába tartozó szombati bajnoki összecsapását a Dunaújvárosi Egyetem-Maarks Graphics vízilabda-együttese.

Gallai Péter

Ismét több helyen változott a szerdai, Szeged ellen győztes dunaújvárosi csapat kerete. Ezúttal Menczinger, Horváth és Vályi Vanda hiányzott, viszont visszatért a betegségből meggyógyuló Gurisatti, Ziegler duó.

Racionet Honvéd - DUE Maarks 7-14 (3-5, 1-2, 1-5, 2-2)

Honvéd: Magyari - Török 1, Ármai, Illés 4, Szabó, Bálint, O-Nagy 1. Csere: Czakó (kapus) - Peresztegi Nagy 1, Gáspár, Pálinkás, Szűcs. Edző: Rottler Antal.

DUE-Maarsk: Kiss - Szilágyi 2, Huszti D., Garda 1, Somhegyi 4, Mchunu 1, Vályi F. Csere: Kasó (kapus) - Sajben, Gurisatti 6, Huszti V., Brezovszki, Ziegler, Lara Luka. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 0/6, illetve 4/7.

Gól ötméteresből: 0/1, illetve 3/3.

Gurisatti Gréta gólerősen tért vissza betegsége után, hat találattal terhelte meg az ellenfél kapuját Fotó: Ady Géza

Jól kezdtek a hazaiak, hiszen 2-1-re, majd 3-2-re is vezettek, ám ezt követően szerencsére magasabb fokozatba kapcsoltak a dunaújvárosiak, így Gurisatti, Somhegyi és Szilágyi révén már nálunk volt az előny (3-5). A folytatásban Peresztegi csökkentette ismét egyre a Honvéd hátrányát, majd közel három perc után a Mchunu által kiharcolt büntetőt Garda váltotta gólra, a negyed zárása előtt pedig Gurisatti növelte háromra a vendégek fórját.

A félidő után Gurisatti momentumai következtek, aki zsinórban négy találatot jegyzett (4-11), ezzel a harmadik negyedben el is dőlt a mérkőzés.

A forduló további felsőházi eredményei: Szentes - Újpest 7-11, Szeged - BVSC 5-7. Az állás: 1. Újpest 48 pont/17 mérkőzés, 2. DUE-Maarsk 40 pont/16, 3. BVSC 31 pont/16, 4. Szeged 18 pont/17, 5. Szentes 12 pont/17, 6. Honvéd 0 pont/17.

A folytatásban kemény időszak következik a DUE-Maarsk számára, ugyanis kedden 19 órakor a BVSC, majd szerdán 19 órakor a listavezető Újpest ellen játszanak hazai medencében a lányok. A következő héten, február 25-én pedig az Euroliga negyeddöntő első, hazai meccse jön a női vízilabda Real Madridja", a címvédő spanyol Sabadell ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!