Sport

2013.08.22. 20:34

Komoly erőfelmérő előtt a Acélbikák

Dunaújváros – Különleges csemegét ígér a hosszú forró nyáron jégkorongra kiéhezett rajongóinak a Dab.Docler HK.

Boda Bence

A szlovák Extraliga és a Bundesliga (német másodosztály) élcsapatai mellett a lengyel bajnok lesz az Acélbikák ellenfele a hét végi Docler Kupán amelynek mai programjában 16 órától Bietigheim Steelers – Pöstyén, majd 19.15-től Cracovia Krakow – Dab.Docler összecsapást rendeznek. A csapathoz nyáron visszatért Ladányi Balázs és a csapat is kiéhezett már az ilyen ütős meccsekre...

Ladányi Balázs nagyon készül visszatérésére régi-új csapatában  (Fotó: Lázár Zsolt)

– Mit vársz az első hazai mérkőzéstől?

– Úgy gondolom, már mindenki nagyon-nagyon várja a hétvégi tornát. Kiváló erőfelmérő lesz ez nekünk, s minden valószínűség szerint fény derül azokra a dolgokra, amikben még fejlődnünk kell, s amiket a jövőben ki kell javítanunk. Emellett szeretnénk, ha visszatérne az a szurkolói tábor, akik a tavalyi MOL Liga rájátszásában kísérték végig a csapatot. Gondolom, ők is rendesen kiéheztek a nyár folyamán.

– Milyen esélyekkel indulunk a tornán?

– Erről nehéz nyilatkozni, hiszen még nagyon a szezon elején járunk, de az biztos, hogy topformában kéne játszanunk végig, ha győzni szeretnénk. Persze azt is fontos átlátni, hogy ebben a szakaszban nem a győzelem az elsődleges, ettől függetlenül nyilvánvalóan mindenki azért korcsolyázik majd a jégre, s azért dolgozik a csapat mellett, hogy a végén a miénk legyen az arany. Nagyon erős csapatok érkeznek, a Steelers a német másodosztály bajnoka, ami egy rettentő erős bajnokság. A szlovák Extraligát talán nem kell bemutatni, abban a mezőnyben a negyedik hely nagyon komoly eredmény a Pöstyéntől. Mellettük talán a legkönnyebb ellenfél a Krakkó lesz, de még ők is elég nagy falatnak tűnnek.

– Hogy érzed, milyen most a csapat?

– Jól dolgoztak a fiúk nyáron, erősek vagyunk fizikailag és mentálisan is. Harapós társaság alakul Dunaújvárosban, éppen ezért mindenkinek azt ajánlom, hogy a hétvégén nézzék meg saját szemükkel az Acélbikákat, meglátják megéri!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!