Sport

2017.02.21. 20:15

Könnyű elemek - Kovács Zsófia Dallasban

Dallas - Az Egyesült Államokban, Dallas mellett edzőtáborozó Kovács Zsófi a torna elemeinek gyakorlásán kívül már versenyzett is. Trenka János edző a szombati versenyről számolt be a Dunaújvárosi Hírlap olvasóinak.

Jankó Árpád

- Nem tartottuk ezt a versenyt nagyon fontosnak, inkább az edzőtáborozást helyeztük előtérbe. De így is szép eredményeket ért el Zsófia. Többnyire leépített gyakorlatokat vettünk elő a versenyre, tehát könnyítettünk három szeren. Felemáskorláton kezdtünk, azután következett a gerenda, a talaj, majd az ugrás. Az első szer után másodikként álltunk összetettben.

A gerendagyakorlat után harmadik helyen, majd a talaj és az ugrás után is a harmadik helyen álltunk. Az összes gyakorlatot követően végeredményben második lett Zsófia összetettben. Felemáskorláton szintén a második helyen végzett. Itt egy kínai lány előzte meg, amíg összetettben egy japán lány bizonyult nála jobbnak. Nagyon jó verseny volt sok hasznos tapasztalattal.

Trenka János, a Dunaferr SE tornaedzője és három tornász, a két dunaújvárosi, Kovács Zsófi, Jakab Noémi és a békéscsabai Böczögő Dorina Dallas mellett edzőtáborozik, és már egy versenyen is részt vettek. A dunaújvárosi edző nemcsak Kovács Zsófia teljesítményéről számolt be a Dunaújvárosi Hírlap olvasóinak, hanem érdekességekről, élményekről is. Azt is megtudtuk tőle, hogy a szervezők a versenyre meghívtak két olimpiai bajnokot, akik két órán keresztül dedikáltak az érdeklődőknek, miközben dresszeket, pólókat, egyéb tárgyakat lehetett vásárolni.

A képen balról Kovács Zsófia, Böczögő Dorina, Valeri Liukin, a sportcentrum tulajdonosa, felesége, Anna és Jakab Noémi Fotó: Trenka János

A bevétel természetesen a klub pénztárába került. A versenyen találkoztak a magyarok még Frisco kisváros polgármesterével is, aki a településének fejlődéséről számolt be, majd egy japán klub elnökével is beszélgettek, aki a japán edzésmódszerekről, a japán tornászok napirendjéről tartott beszámolót. A sport iránt érdeklődő, közvetlen, barátságos emberekkel találkoztak a mieink.

- Éttermekben minden nap járunk, ez a szokás itt természetes. Még egy steakházat akarunk meglátogatni. Vasárnap beutaztunk Dallasba. Rögtön elénk tárult a sok felhőkarcoló, azok, amelyeket a filmsorozatból már megismertünk. Voltunk a Kennedy múzeumban, ahol az elnök meggyilkolásának körülményeit, pillanatait ismerhettük meg.

Mindezeket megmutatták, elmondták nekünk. Annak a könyvtárnak a környezete, amelynek hatodik emeletéről lelőtték az amerikai elnököt, most is le van zárva. Sőt, még a két lövés nyomain a két kereszt a mai napig látható. Döbbenetes élmény volt valamennyiünk számára. Mindenesetre nekünk nagyon furcsa országként mutatkozott be az USA. De egy földrésznyi területnél ez természetes.

Talán itt, most megláthattuk, hogy merre halad a világ?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!