Sport

2017.04.24. 19:54

Koreai meglepetések

Kijev - Hétfőn este Ausztria ellen játszott, majd ma már az eddig meglepetést okozó Dél-Korea lesz a magyar jégkorong-válogatott riválisa a világbajnokságon.

Agárdy Csaba

Nem szép dolog, ha egy újságíró okosodik, és megpróbálja a gondolatait ráerőszakolni az olvasóra. De most mégis úgy tűnhet: talán az egyetlen ember voltam a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság előtt, aki azt mondta, hogy a mindenki által lesajnált Dél-Koreával az ellenfeleknek komoly gondjai lehetnek.Lettek is.Az első fordulóban Lengyelországot verték 4-2-re, majd a mezőny toronymagasan legerősebbnek tartott válogatottját, a kazahot 5-2-re győzték le. A megoldás egy olimpiai rendezést vállaló ország (2018), főleg ha ázsiai - esetünkben Dél-Korea - sem embert, sem pénzt nem sajnál azért, hogy sikeres legyen. Kercsó Árpád, a magyar jégkorong mesteredzője is meglepődött egy kicsit a koreaiak teljesítményén.- A győzelmeik mindenképpen meglepetések, az előzőleg elképzelt felállást felborították. Két forduló után a legerősebb csapatnak tűnnek. Az biztos, nekünk nem szabad hibázni, mert ha az utolsó meccsen, a magyar-kazah derbin dől el a feljutásunk, nagy bajban lehetünk. Tegnap Ausztria ellen lapzártánk után fejeződött be a magyar válogatott mérkőzése. Ma 16 órakor Koreával játszik nemzeti csapatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!