Sport

2016.12.02. 18:40

Kórházból a medencébe - A németek fölényes legyőzésével a továbbjutás szinte biztosra vehető

Dunaújváros - Pénteken este a német Heidelberg ellen játszotta első meccsét a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics csapata az Euroliga dunaújvárosi selejtezőjében. Miután egy vírusos fertőzés végigsöpört a csapaton, nagy értéke van a sima győzelemnek.

Gallai Péter

A meccs előtti napon nem csak egymás között gyakoroltak a lányok, hiszen a dr. Faragó Tamás vezette ifjúsági magyar válogatott a vb-re indulás előtt csütörtökön Dunaújvárosban edzett utoljára. - A dunaújvárosiak nagyvonalúságának köszönhetően ötnegyedes edzőmeccset vívtunk a kísérleti szabályok alkalmazásával, amit rendkívül hasznosnak neveznék, jól segítette a felkészülésünket, amiért köszönet jár - fogalmazott a szövetség honlapjának az utánpótlás-válogatottak szövetségi kapitánya, aki utána nevezte meg utazó csapatát, amelyben két DFVE játékos, Mchunu Hlengiwe és Vályi Vanda kapott helyet. Azonban utóbbi pólóst elkérték még az Euroligára a dunaújvárosiak, így ő csak később csatlakozik a válogatotthoz. Ám sajnos pénteken az első meccs előtt kiderült, még több név került fel a hiányzók listájára: Mencziger Kata és Kasó Orsolya betegség miatt szintén csak civilben szurkolhatott a társaknak. A csapat játékra képes többi tagjának jelentős része pedig infúziós kezeléssel hangolt , így nem éppen topformában várták a találkozót. Az előzmények ismeretében - mivel három együttes jut tovább a csoportból - ezért volt fontos tegnap győzelemmel kezdeni a selejtezős sorozatot.

A hazai közönségre ezúttal sem lehetett panasz, kiváló hangulatot teremtettek a Fabó Éva Sportuszodában

DUE-Maarks - Heidelberg 25-13 (5-3, 9-4, 8-2, 3-4 )

DUE-Maarsk: Kiss - Szilágyi 7, Ziegler, Slagter, Vályi V. 3, Somhegyi 4, Vályi F. 2 Csere: Rompos (kapus), Horváth 2, Gurisatti 5, Garda 2, Huszti D. Vezetőedző: Mihók Attila.

Mivel nem sok információt sikerült szerezni a németekről, így menet közben derült ki, milyen játékerőt képviselnek. Nos, az első nyolc perc során kiderült, nem lesz lehetetlen legyőzni őket, hiszen 1-1 után gyorsan 4-1-re lépett el a hazai együttes. Az igazi áttörés a második negyedben jött, amikor a kilenc lőtt dunaújvárosi gól jelezte: nem olyan acélos ellenféllel van dolga a lányoknak.

Vályi Vanda három alkalommal mattolta Michelle Reinhertet, aki jobbára akkor találkozott a labdával, amikor kiszedte a kapujából
Fotó: Zsedrovits Enikő

A harmadik negyedben tovább nőtt a dunaújvárosi dominancia, tulajdonképpen akkor találkozott a német kapus a labdával, amikor kiszedte a hálóból, így a záró felvonásra semmi izgalom nem maradt.

Látva a Heidelberg játékát, nem valószínű, hogy az olasz bajnokság listavezetőjét, a Messinát, vagy a másik honi élcsapatot, a BVSC-t le tudnák győzni, így a továbbjutás már borítékolható. Ám nem mindegy, hogy ki hányadik helyen zár.

Mihók Attila így értékelt: - Azt gondolom, ez a győzelem kellett a továbbjutásunkhoz, bár miután heten a kórházban kaptak infúziós kezelést, az is kérdés volt, egyáltalán ki tudunk-e állni. Dr. Úr Viktor segítségével ez sikerült.

A csoport további programja:

December 3., szombat

18.30 óra: BVSC-Zugló - SV Nikar Heidelberg. 20.30 óra: Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics - Waterpolo Despar Messina.

December 4., vasárnap

10 óra: Waterpolo Despar Messina - SV Nikar Heidelberg. 11.30 óra: Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics - BVSC-Zugló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!