Sport

2015.07.23. 15:32

Kötelező a fiatalítás - A Dunaújváros PASE vázát rutinos játékosok alkotják

Dunaújváros - A Siófok elleni NB II-es rajtra készülő labdarúgócsapata szerdán döntetlent játszott a szintén másodosztályú Ajka otthonában. Szombaton délelőtt 10 órakor a Népligetben a Ferencváros második csapata ellen pedig már a bajnoki főpróba következik.

Gróf András

Az Ajkán lejátszott edzőmérkőzést követően az újvárosi klub nyáron kinevezett klubigazgatóját, Sallói Istvánt kérdeztük arról, miként készülnek a szezonnyitóra.

- Az MLSZ által meghatározott irányelvvel, ami a fiatalok szerepeltetésére vonatkozik egyetértünk, és az így megszerezhető összeg a működésünkhöz szükséges. Az alapelv jó, de kíváncsi vagyok a valóságban ez miként kivitelezhető. Lehet, hogy egyes csapatoknak nincs szükségük ezekre az összegekre, ők a fiatalok mellőzésével lépéselőnybe kerülhetnek.

- A fentiek értelmében miként alakul az együttes játékos kerete?

- Adott a rutinos játékosok által alkotott váz, de sokkal kevesebb felnőtt korú labdarúgóra lesz szükség. A huszonötös keretben nyolc-tíz fiatal játékost kell szerződtetnünk, hiszen ebben a korban még elég gyakori a formaingadozás.

- Sikerült megtalálni azokat, akik megfelelnek az elvárásoknak?

- Sajnos szorít az idő, így gyors lépésekre van szükség, ami kihívás a szakmának és a vezetésnek egyaránt. Célszerű lenne a klub saját utánpótlásból feltölteni a keretet, de mivel még csak három éve működik a rendszer, így igazolnunk kell. A külső erősítés a nevelési költségtérítés miatt nem egyszerű feladat.

- Kik azok, akikkel már sikerült megállapodnia az egyesületnek?

- Szűcs Lajos és Magasföldi József érkezése már ismert. A kölcsönből visszatérő Burucz Barnával kétéves szerződést kötöttünk. A jelenleg sérült Hajdók Gábor is marad, Tóth Tibor további sorsa viszont még nem dőlt el. Az eddig kölcsönben nálunk szereplő Dániel Csaba véglegesen a klub játékosa lett. A Kispestről érkező Czár Richárdot még a szombati találkozón szeretné megnézni a szakmai vezetés. Godslove szerződése a sikeres állampolgársági vizsga függvénye. Az újvárosi fiatalok közül szerződést kapott Tamaskó Ádám és Szellák Soma, valamint a Kaposvártól érkező Fejős Áron és a Vasastól leigazolt Tóth Csaba. Az újpesti Koval Viktor szerződtetésével kapcsolatban még zajlanak a tárgyalások. A zalaegerszegi Murai Márk a Ferencváros ellen még bizonyíthat.

- A változások ismeretében milyen tervekkel vágnak neki a 2015/2016. évi bajnoki szezonnak?

- Célkitűzésünk továbbra is az első osztályba való visszajutás, de ennek érdekében nem szeretnénk túl vállalni magunkat. Az első forduló előtt gondot jelent Csehi, Eppel és Sóron sérülése, de bízunk a sikeres rajtban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!