Sport

2016.04.06. 16:10

22 nemzet, 220 karatékája küzdött meg az Eb-n

Dunaújváros - Április 2-án szombaton, Írországban, Dublinban rendezték meg a Junior és felnőtt JKA Karate Európa-bajnokságot . A viadalon csapatban harmadik lett a dunaújvárosi Kovács Bence

Agárdy Csaba

Schneider László (balról), a Makita-Hikari vezetője, edzője és tanítványa Kovács Bence a dublini Európa-bajnokságon

Huszonkét nemzet kétszázhúsz sportolóját nevezte az egyéni és csapat versenyszámokba. A Magyar JKA Karate Szövetség válogatottjában, Kovács Bence, a Makita-Hikari Dojo versenyzője is szerepet kapott, junior egyéni és csapat kumite versenyszámban.

Az egyéni viadalon - negyven karatékával állt fel a mezőny - angol ellenfelén túljutva, az orosz versenyzőtől kikapott, így nem jutott tovább.

A csapat versenyben nyolc nemzet indult - egy-egy csapat három tagből állt. A belga válogatott ellen továbbjutottak a legjobbjaink úgy, hogy az első emberünk győzött, a második kikapott, míg Bence harmadik versenyzőként nyerte mérkőzését. Az orosz csapat ellen mindkét első sportolónk vesztett. Kovács Bence itt ugyan azt az ellenfelet kapta, akitől egyéniben kikapott. Igyekezett visszavágni, így is állt hozzá, csinált is nagyon szép ipponnak látszó találatot, de a bírók másképpen látták, így mérkőzése döntetlen lett, csapatunk nem jutott be a döntőbe. Ezzel a teljesítménnyel a harmadik helyet, bronzérmet szerzett válogatottunk a junior csapat kumite számban. A csapat Kovács Bence, Hamari Bence (Kunmadaras), Berényi Levente (Törökbálint) összeállításban érte el a szép siker. A magyar válogatott a nemzetek közötti összesítésben első helyen végzett. A Hikari vezetője, Schneider László versenybíróként vett részt, egész nap foglalkoztatva volt, a döntőkben is bíráskodott. A Hikari Dojo részére a következő erőpróba az Ippon Shobu Karate Diákolimpia lesz április 23-án, Gödöllőn.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!