Sport

2015.11.12. 15:27

Remekül szerepelt a bajnokságban a Makita-Hikari Dojó, harmadik lett a pontversenyben

November 7-én, szombaton, Eger adott otthont az Ippon Shobu Karate Magyar Bajnokságnak. 43 egyesület 282 versenyzője 460 nevezést adott le, hogy eldöntsék az egyes korosztályokban ki a legjobb.

A dunaújvárosi Hikari Dojo versenyzői 20 fővel képviselték magukat, sok szülőtől, családtagtól kapott, helyszíni támogatást élvezve. Egyes korcsoportokban igen sűrű volt a mezőny, ám a versenyzők felkészültsége időnként vegyes képet mutatott. Voltak remek mérkőzések és volt pár nyögve nyelős forduló is. Így vagy úgy, de meg kellett dolgozniuk azoknak, aki nyerni akartak. A hikarisok majd mindegyik versenyzője a kata és kumite számokban is elindult a korosztályában. Az igyekezettel nem volt baj, a belső tartást azonban a kicsiknek még tanulniuk kell. Összességében öt bajnoki címet sikerült begyűjteni, ami az elmúlt évek legjobb eredménye.

Kovács Bence a felnőtt kumite verseny eredményhirdetése után. A dunaújvárosi sportoló a dobogó tetején

Szatmári Gergő kumite, Szatmári Eszter és Szlávik Bence kata számban, szépen szerepelve értek el bajnoki címet. A legnagyobb öröm Kovács Bencét érte. Először a junior férfi kata számban lett harmadik, majd ugyan itt a kumite számban bajnoki címmel zárt. Ezek után mivel a juniorok indulhatnak a felnőttek között is a felnőtt férfi kumite számban is nyert A két kategóriában összesen hét győztes meccset játszott. A felnőtt kumite döntőben nagyon jól felkészült ellenfele egy-két akcióját a versenyző szerencséjére nem tudta jól befejezni. Bencének viszont három remek ütemű megelőző támadása pontosan ült. Összességében sok éve tartó szorgalmas munkáját az eredmény igazolta. Bence ráadásul a verseny legeredményesebb versenyzője lett, míg a Makita-Hikari Dojo összesített harmadik helyet ért el.

Az élet azonban nem áll meg, az edzések gőzerővel mennek tovább, mert Kovács Bence, Vajai Viktor, Szlávik Bence, Kovács Máté tagja lesz a Magyar JKA Karate Szövetség válogatottjának, amely november végén, Angliába utazik a ESKA karate Eb-re, míg edzőjük, Schneider László versenybíróként lesz delegálva. Az egri versenyen a főbírói tisztet Schneider László látta el.

A Makita-Hikari Dojo eredményei.

II. korcsoport, fiú kata: 2. Kindle Csaba, 3. Szatmári Gergő. II. krcs., fiú kumite: 1. Szatmári gergő, 2. Kindle Csaba. IV. krcs., lány kumite: 3. szilaski Szonja. IV. krcs., fiú kata: 2. Miskovitz Máté. IV. krcs., fiú kumite: 3. Miskovitz Máté. V. krcs., lány kata: 1. Szatmári Eszter. V. krcs., lány kumite: 3. Szatmári eszter. VI. krcs., lány kata, 4. Molnár Kamilla. VIII., fiú kata: 1. Szlávik Bence, 3. Kovács Máté. VIII. krcs.: fiú kumite: 2. Kovács Máté. Junior, férfi kata: 3. Kovács Bence. Junior, férfi kumite: 1. Kovács bence, 2. Vajai Viktor. Felnőtt, féfi kumite: 1. Kovács Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!