Sport

2017.03.10. 21:40

Kovács és Klujber kevés volt - Végig izgalmas volt a játék Békéscsabán

Békéscsaba - A D. Kohász lendületben kézilabdázik mostanában, a Békéscsaba pedig a Debrecen legyőzésével önbizalmat szerzett, és "éhesen" fogadta a Kohász csapatát. A több idegenlégióssal felálló csabai gárda egyszerűen nem akar kiesni.

Gallai Péter

Szikrázóan kemény kézilabda Békéscsaba (ja) - Pénteken este újabb bajnoki meccs várt a D. Kohász lányaira, akik ezúttala kiesés ellen küzdő Békéscsabához látogattak.Roppant kemény kézilabdát játszanak a Békéscsaba kézilabdázói, s erre a Skaliczki-stílusra is felkészítette csapatát, a Dunaújvárosi Kohászt György László vezetőedző.

A dunaújvárosi együttesben Csapó Kyra kezdett a kapuban, a békéscsabai csapatban pedig a csak félig gyógyult kapus, Triffa Ágnes bár szerepelt a jegyzőkönyvben, de később csak a heteseknél állt be a játékba. A mérkőzést Herczeg Péter és Südi Péter neves bírók vezették.

Békéscsabai ELŐRE -Dunaújvárosi Kohász

26-26 (14-14)

A békéscsabaiak legjobb góldobói voltak: Kovacsevics 4, Walfisch 6 (2).

A D. Kohász: Csapó - Klujber 6, Micijevic 1, Kovács 10, Cifra 2, Szalai, Rácz-Vincze 3. Csere: Pálinkás (kapus), Karnik, Kuttor 1 (1), Nick, Gindeli, Molnár 1, Hornyák, Kudor 1, Grosch, Takács D. 1. Vezetőedző: György László.

A mérkőzés elején több góllal is vezetett a Békéscsaba (6-3), és hamar időt kért György László vezetőedző. Rendeződött a helyzet, és sokáig döntetlen, vagy hazai egygólos vezetés, vagy vendég egygólos vezetés következett. Irgalmatlanul keményen védekezett a hazai csapat. Kovács Annát sokáig ápolni is kellett. A Kohász támadásaival nem tudta meglepni a hazai együttest, így maradt a szoros eredmény az első félidő végére is.

Klujber Katrin felvette a kesztyűt a békéscsabaiakkal szemben. Nagyszerűen kézilabdázott
Fotó: Ady Géza

Ez a helyzet nem változott a második félidőben sem, valamelyik gárda mindig behozta az egygólos hátrányát. A döntetlen körüli állások nem voltak megnyugtatóak, mert a hazai szurkolóktól fanatizált csabaiak bármikor elmehettek volna két gól előnyig. Közben igencsak furcsállottuk, hogy a tavalyi évben az Év bírói minősítést elnyert Herczeg-Südi páros nem tudta megszámolni, hogy hányat lépnek a csabai támadók a labdával, és csak a mérkőzés végén figyelmeztették az egyébként nagyszerű Walfischt, hogy ne dobálja magát minden ok nélkül a parkettához.

Közben Cifra Anita megkapta a harmadik kétperces kiállítását és a piros lapot. A hajrá percei pedig nagyon izgalmassá váltak, a Kohász behozta hátrányát (az 50. percben 24-21-re vezetett a Csaba). Kovács remek találataival 26-26-ra módosult az eredmény. A csabaiak is rontottak a jól bemutatkozó Pálinkás kapuja előtt, és már csak hat másodperc volt vissza a végéig, amikor időt kért György László. A figura közben Klujber Katrint ellökték, Kudor Kittit pedig elgáncsolták - a sípszó viszont néma maradt.

Ezúttal a Kohász támadójátékából hiányzott Szalai és Micijevic jó teljesítménye. Egyszóval: a Kohász mérsékelt játékkal szerzett egy bajnoki pontot.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!