Sport

2013.06.06. 15:09

Kovács Máté Európa-bajnok kumitében

Dunaújváros - A Magyar JKA Karate Szövetség korosztályos válogatottja május 25-26-án, a szerbiai Krusevac városában megrendezett X. JKA Gyermek- és Ifjúsági Karate Európa-bajnokságon vett részt.

A dunaújvárosi Hikari-Nippon küldöttsége balról-jobbra. Hátsó sor: Kovács szülők, Kovács Bence, Vajai Viktor, Szabó Norbert a kecskeméti Nippon SE elnöke. Első sor: Szlávik szülők, Kovács Máté, Szabó Dominik (Nippon SE), Szlávik Bence, Deák Dorina

Tíz nemzet, mintegy háromszáznegyven versenyzője nevezett az Eb-re. A magyar válogatottban öt dunaújvárosi hikaris karatéka, Kovács Máté, Szlávik Bence, Deák Dorina, Vajai Viktor és Kovács Bence kapott lehetőséget. A városunkat képviselő versenyzők becsülettel tették dolgukat, és szép eredményeket értek el. Kovács Máté négy győzelmet aratva a 12 éves korosztályban egyéni kumitében első helyet,  és ezzel Európa-bajnoki címet szerzett. Deák Dorina a 15 évesek kata versenyszámában két nyert forduló után a harmadikon már nem jutott tovább, így sajnos nem jutott a négyes döntőbe. Kovács Bence a 16 évesek kumite versenyszámában szintén két fordulón túljutva, a harmadikban orosz ellenfelétől kikapott, így nem jutott az elődöntőbe. Összességében mindketten az 5-8. helyet szerezték meg.

A vasárnapi csapatversenyeken minden versenyzőnk érdekelt volt.  Kovács Máté a 12-13 éves csapat kata versenyszámban  társaival együtt  harmadik helyet, míg ugyanebben a korcsoportban csapat kumitében második helyet szereztek és itt már csapat tag volt Szlávik Bence is. Deák Dorina a 14-15 éves lány kata csapat tagjaként harmadik helyet, míg Vajai Viktor szintén ugyanebben a korcsoportban csapat kumitében, társaival második helyet szerzett. Kovács Bence a 16-17 évesek kumite számában szerepelt, ahol a nagyon jó erőt képviselő német csapatot fogták ki elsőre. Itt Bence kezdőemberként nyerte a mérkőzését, de sajnos a másik két csapattagnak ez nem sikerült, így kiestek. Schneider László,  a  Hikari edzője:

- A csapat összességében dicséretesen szerepelt, természetesen a tanulságokat józanul le kell vonni. A munka folyik tovább az augusztusi szünetig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!