Sport

2017.03.23. 18:20

A dunaújvárosi tornásznő, Kovács Zsófia döntőben a katari világkupán

Doha - Berki Krisztián és Kovács Zsófia remekelt Katarban a világkupán. A két tornász közül Krisztián lólengésben, Kovács Zsófia felemáskorláton és ugrásban került be a döntőbe.

Jankó Árpád

Kovács Zsófia felemás-korlát-gyakorlatát 13,733 ponttal jutalmazták, ezzel az eredménnyel a negyedik helyen várhatja a folytatást. Ebben mi itthon nagyon reménykedtünk, mert az utóbbi időben Zsófia szenzációs gyakorlatokra képes felemáskorláton. Mondhatjuk, hogy ez most a legerősebb száma.

Az ugrásban elért eredménye is nagyon biztató. A kapott 13,466 pontszám a hatodik döntős helyre volt elegendő. Al-Salty Dália csak felemáskorláton indult, ott pedig a tizenegyedik lett. Kállai Zoltán lólengés-gyakorlatára 11,900 pontot kapott, ami a tizenkilencedik helyre volt elegendő.

A világkupa selejtezőjének második napja tegnap volt, amelyen Kovács és Al-Salty lapzártánk után talajon és gerendán szerepelt.

Kovács Zsófia esztétikus, művészi mozdulata gyakorlat közben Fotó: Zsedrovits Enikő

Kovács Zsófia az első napról a következőket nyilatkozta: - Az első ugrásomat jónak éreztem, a második egy könnyített ugrás volt. A fináléban egy erősebb lesz a második is. A korlátgyakorlatomban elkövetett hibákat szeretném kijavítani. A gerendán és a talajon szép, pontos gyakorlatot fogok bemutatni.

Trenka János edző véleménye a következő volt:

- Az erősebb ugrásgyakorlatunkat a döntőre tartogatjuk. Ettől nagyon sokat várunk. Kovács Zsófi tenyérvédője sajnos visszahajlott a korlátgyakorlatánál, így fogásigazítást kellett csinálnia. A döntőben igyekszünk majd kijavítani a hibáinkat. Ez azért is nagyon fontos, mert szemünk előtt már az Európa-bajnokság is ott lebeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!