Sport

2016.11.21. 20:35

Kovács Zsófia gyakorlatai: erő és esztétikum

Kovács Zsófia nagyszerűen szerepelt a tornászok Világkupáján, Cottbusban. Két aranyérmet, egy bronzérmet és egy ötödik helyezést szerzett.

Jankó Árpád

Zsófia az olimpia után egy hét pihenőt kapott, és máris folytatta a munkát a dunaújvárosi tornacsarnokban.

Egyik edzője, Joó Gabriella a következőképpen foglalta össze azt a felkészülést, amit végzett a nyári játékokat követően.

- Két szerre, a felemás korlátra és a gerendára összpontosítottunk, hogy ezeken legyen jobb eredmény. A talajt és az ugrást kissé visszaszorítottuk. Korláton a cél az volt, hogy Zsófia visszaszerezze a szeren az állóképességét, gerendán pedig fel kellett mérni, hogy mit bír el. Kicsit könnyítettünk a gyakorlatán, ami azért volt kockázatos, mert versenyidőszakban változtattunk.

Kovács Zsófia számára most már barátságos szer lett a gerenda Fotó: Ady Géza

Az edzői elképzelés teljes sikerrel végződött. Azóta már Kovács Zsófia mind a négy szeren versenyez, és nem is akármilyen eredménnyel. Nyugodt szívvel engedtem el a Világkupára, nagyon sok gyakorlat van mögötte. Zsófi mindent tud, hozza ki magából a tudását, és koncentráljon. Ezt is Joó Gabriella nyilatkozta.

A dunaújvárosi olimpikon Cottbusban két aranyat szerzett, felemás korláton és gerendán, bronzérmet ért el ugrásban. - Nagyon örülök az aranyaknak és a harmadik helynek. A talaj volt az utolsó szer, amin már nagyon fáradtan versenyeztem, így az ötödik helyet szereztem meg - mondta Zsófia a verseny után.

A dunaújvárosi tornász gyakorlatainál már komoly követelmény a kivitel, vagyis az esztétikum és a mozgáselemek tisztasága. Vagyis erős anyag és esztétikus előadás, ez kell a sikerhez. Most a Világkupa után sincs pihenés. A hét végén Győrben rendezik meg a mesterfokú bajnokságot és a szuper csapatbajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!