Boglárka és Zsófia is érmet szerez Eszéken, a világkupán

2017. május 19., 09:00 szerző: Jankó Árpád
komment
Dunaújváros - A tavaszi szezon utolsó világversenyére utazott a magyar felnőtt tornászválogatott, méghozzá az eszéki világkupára.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A férfiak versenyében Kállai Zoltán, Babos Ádám, Boncsér Krisztián, Schweigert Dávid, Vecsernyés Dávid és Bilics Bence, a női csapatban pedig Kovács Zsófia, Dévai Boglárka és Böczögő Dorina képviseli Magyarországot. A teljes magyar delegáció szerdán indult Horvátországba, a világkupa helyszínére, amely május 18-án vette kezdetét.

Draskóczy Imre női szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a megmérettetésen az olimpikon, Eb-ezüstérmes Kovács Zsófia felemás korláton és gerendán, az Eb-bronzérmes Dévai Boglárka ugráson, talajon és gerendán, és a többszörös olimpikon Böczögő Dorina pedig talajon indul a horvátországi viadalon.


Kovács Zsófia mostanában a versenyeken egyre magabiztosabb a gerendán		 Fotó: Ady Géza

A férfiaknál lólengésben a GP-győztes Kállai Zoltán indul az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián helyett - tudtuk meg Sóvágó Lajos szövetségi kapitánytól. Továbbá Babos Ádámnak sikerült felépülnie betegségéből, így két szeren, korláton és gyűrűn versenyzik, Boncsér Krisztián talajon és nyújtón, Schweigert Dávid gyűrűn, Vecsernyés Dávid korláton és nyújtón, Bilics Bence pedig talajon mutatkozik be biztosan, az hogy ugrásban is képviseli-e hazánkat, majd csak a verseny helyszínén dől el. A selejtezőket május 18-án, csütörtökön és május 19-én, pénteken tartják, amíg a szerenkénti finálékra május 20-án, szombaton és május 21-én, vasárnap kerül sor.

Draskóczy Imre női szövetségi kapitány a magyar női tornászok esélyeiről nyilatkozta:

- Dévai Boglárkának volt egy kisebb sérülése az előző világkupán, amelyet helyrehoztak, edzőjével át is alakították a talajgyakorlatát, és azt kell mondanom, hogy ugyanolyan reményekkel vágunk neki, mint a koperi világkupának. Reményeim szerint Dévai Boglárka és Kovács Zsófia is éremesélyes lesz. Böczögő Dorinának talajon új koreográfiája van, nagyon remélem, hogy fináléba fog kerülni.

Jankó Árpád

2017. május 19., 09:00 szerző: Jankó Árpád

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...