Sport

2017.03.24. 20:20

Felemás korláton ezüstérmet szerzett Kovács Zsófia

Dunaújváros - Bár Trenka János edző többször is kijelentette: a közeljövő legfontosabb tornaversenye az Európa-bajnokság lesz, természetesen a katari világkupa is igen fontos esemény tanítványa, Kovács Zsófia felkészülésében.

Jankó Árpád

Az ilyen viadalokon lehet kipróbálni az új gyakorlatokat, az új elemeket beletenni a számokba, hogy azok majd a kontinensviadalon kitisztulva győzzék meg a pontozókat. Ebből a szempontból is nagyszerűre sikerült már eddig is Kovács Zsófia dohai versenye. A selejtezők folytatásában gerendán és talajon is bekerült a döntőbe,

Török Dániel, a Dunaferr tornaedzője most azt nyilatkozta, hogy "szurkolói" örömmel hallotta a hírt.

- Ha van is rangsor a versenyek között, de azért egy világkupán mind a négy számban bekerülni a döntőbe, az kiváló teljesítményt jelent. Trenka János természetesen az elégedettség mellett a döntőben még javítani való finomságokról is beszélt. Innen nem lehet tehát szakmai szemmel megítélni a világkupán elért eredményt, csak annyit tudok mondani, hogy öröm, öröm, öröm - nyilatkozta Török Dániel edző.

A magyar tornaküldöttség tehát öt döntős eredménnyel dicsekedhet. Egyet Berki Krisztián szerzett lólengésben és négyet Kovács Zsófia. Gerendán a hetedik, talajon pedig az ötödik helyen jutott a döntőbe.

Kovács Zsófia Dohában már szerzett egy ezüstérmet korláton Fotó: Zsedrovits Enikő

Trenka János edző elégedett volt a két magyar lány, Kovács Zsófia és a tapasztalatszerzés céljából kiutazó Al-Salty Dália teljesítményével.

- Zsófinál várható volt, hogy gerendán és talajon is bejut a döntőbe. A pontatlanságokat, a rontásokat ki kell javítani. Dália gerendagyakorlata jól sikerült, tizedik lett, és kevés hiányzott a döntőhöz, így is a szer versenyében tartalékos helyen végzett.
Kovács Zsófia is tudja természetesen, hogy mire kell majd különösen figyelni a döntőkön. (Lapzártánk idején felemáskorláton második, ugrásban negyedik lett Zsófia.)

- Ugrásoknál az érkezéseket kell pontosítani. A gerendán stabilnak érzem a gyakorlatomat, egy-két bizonytalanságot leszámítva. Talajon pedig nagyon kell figyelni, mert teljesen új a gyakorlatom - mondta Zsófia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!