Sport

2016.07.24. 11:40

Közel százan vetélkedtek az Idősek olimpiáján

Kitűnő hangulat, tökéletes időjárás és frappáns szervezés –foglalható össze pár szóban a hétvégi 12. daruszentmiklósi nyugdíjas olimpia története. Az évről évre megtartott hagyományos rendezvényre Dunaújvárosból, Előszállásról, Mezőfalváról, Dunaföldvárról, Baracsról és természetesen a házigazda településről Daruszentmiklósról érkeztek a résztvevők.

Horváth László

Hamarosan az egész világ a televízió előtt ül, hiszen augusztus 5-én, magyar idő szerint hatodikán kezdődnek a XXXI. nyári olimpiai játékok. A dunaújvárosi régió nyugdíjasai azonban már július 23-án, szombaton Daruszentmiklóson meggyújtották a barátságos sportvetélkedő lángját. Hat település tizenkét csapatának közel száz résztvevője remek hangulatú nyugdíjas olimpián mérte össze szellemi és ügyességi tudását. A község Faluparkjában otthonra találó rendezvény állomásain íjászatból, sporttörténeti ismeretekből, ügyességi feladatokból álltak össze a nyugdíjas klubok olimpiai számai. Hornok Gergő fő szervező a rendezvény céljáról beszélt a vetélkedések szünetében.

- Annak idején párommal Rozikával indítottuk útjára az összejövetelt. A zenekarunk és a népdalkörünk okán sokat találkoztunk a környékbeli idős klubokkal. A jó kapcsolat viszonzásaként hívtuk életre a kezdeményezést, ami 12 éve nagy sikerrel tart. Szerencsére két civil szervezet a Falulánc, valamint a Magyar Hagyományőrző- és Lovas Egyesület is csatlakozott a lebonyolításhoz, így a rendezőkkel együtt 100-120 főt mozgat meg az esemény. A rendezvény befejezéseként különlegességgel is szolgálunk. A nemrégiben alakult, stílusosan Lángőrző névre keresztelt hat tagú együttesünk bemutatkozó játékával zárjuk a nyugdíjasok olimpiáját – Ismertette a a hátralévő programot Hornok Gergő fő szervező.

A szombati daruszentmiklósi napon Baracs nyugdíjas egyesületének két formációja a Dalos pacsirták és a Vidám baracsiak csapata zsebelhette be az első és második helyet. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a mezőfalvi Sárga Rózsa Nyugdíjas Klub résztvevői állhattak fel. Jövőre ismét szeretnék megrendezni az idősek olimpiáját – ígérték búcsúzóul a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!