Sport

2017.07.09. 18:45

Közel volt a bravúr a női pólósoknak

DUNAÚJVÁROS Remekül helytállt a magyar női vízilabda-válogatott a Vodafone Kupa zárónapján az olimpiai és világbajnok Egyesült Államok ellen. A kétgólos vereség ellenére van ok bizakodni a vb rajtja előtt.

Gallai Péter

A miskolctapolcai tornát így az USA nyerte meg, Bíró Attila csapata pedig a második lett. Az utolsó meccsen, amelyen az Egyesült Államok csak az utolsó percekben döntötte el a meccset, Gangl védte a kaput, a dunaújvárosi Kasó csere volt, a DUE-Maarsk kerettagok közül ezúttal sem Szilágyi Dorottya, sem Gurisatti Gréta nem tudott betalálni.

A dunaújvárosi, jelenleg az Újpestben játszó Szücs Gabriella védekezik az USA elleni mérkőzésen Fotó: MVLSZ

- Kétkedve fogadtam a meccs utáni gratulációkat, hiszen csak a győzelem után esnek jól. Függetlenül attól, hogy voltak jó periódusai a mérkőzésnek, a vége sajnos nem volt valami fényes. Ilyen értelemben csalódott vagyok, hiszen a meccs nagyobbik részében jól játszottunk, talán jobban is, mint az amerikaiak, ugyanakkor a végén kijött az ő rutinjuk, tapasztalatuk. Bízom benne, tudunk még javulni a vébére, és bízom abban is, hogy nem sok jobb csapat van az amerikai válogatottnál, és ilyen játékkal mindenki ellen ott tudunk lenni - fogalmazott a szövetség honlapjának Bíró Attila.

A lányok a hét végre szabadságot kaptak, majd mától szerdáig Egerben edzőmeccseket vívnak az Egyesült Államokkal. A csapat a világbajnokságon vasárnap rajtol, az első ellenfél a Dunaújvárosban edzőtáborozó Japán lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!