Sport

2017.07.12. 15:10

Közeleg az EYOF rajtja - Dunaújvárost a legnépesebb küldöttséggel a fiú röplabdázók képviselik

DUNAÚJVÁROS Július 23-29. között Győr városa ad otthont a XIV. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF).

Gróf András

Az olimpiai falut két helyszínen alakították ki azonos színvonalon. Az egyik helyszín a Győr Városrét városrészi, amely csodálatos zöld környezetben, a Mosoni-Duna mellett található területen fekszik. Itt ötszáz új lakás épült, amelyek a rendezvényt követően utóhasznosításra kerülnek. A másik helyszín a Győr Révfalu városrészben található, a Széchenyi István Egyetem kollégiumának kétezer fősre bővítésével jön létre. A megnyitó ünnepség helyszíne a Győri ETO FC stadion. A versenyeknek pedig a Radnóti utcai sporttelep, az Audi Aréna, a Magvassy Mihály Sportcsarnok, a Széchenyi István Egyetem új sportcsarnoka, a Bercsényi Miklós Szakközépiskola tornaterme, az Aqua Sportközpont, az Aranypart, valamint az Olimpiai Sportpark ad otthont.

A magyar sportolók az eddigi játékokon összesen hatvankét arany-, negyvenkilenc ezüst-, és hetven bronzérmet szereztek, amit természetesen szeretnének gyarapítani. A küzdelmeket ezúttal hét egyéni (atlétika, asztalitenisz, judo, kajak-kenu, tenisz, torna, úszás), és három csapat (kézilabda, kosárlabda, röplabda) sportágban rendezik meg.

Dunaújvárost a legnépesebb küldöttséggel a fiú röplabdázók képviselik. A Dunaferr Sportegyesületből Csizmadia Tamás, Falchner Dániel, Hartyányi Gergő, Kiss Marcel, Móró Ákos került be a keretbe. A csapat vezetőedzője a Dunaferr mestere, Tomanóczy Tibor lesz.

Tomanóczy Tibor és csapata Dunaújvárosban készül Fotó: Ady Géza

A röplabdatornán a legutóbbi U19-es Európa-bajnokság 1-7. helyezettje, valamint rendezőként a magyar válogatott lép majd pályára. A mieink csoportellenfele az orosz, a cseh és a lengyel együttes lesz. A másik négyest a francia, a belga, a török és az olasz válogatott alkotja. A csoportok első két helyezettje keresztjátékban folytatja majd a küzdelmet a dobogós helyezésekért, amíg a harmadik és negyedik helyen végzettek hasonló rendszerben küzdenek meg az 5-8. helyért.

A magyar válogatott ezen a héten Dunaújvárosban edzőtáborozik. A tréningek nyilvánosak, így megtekinthetik azok az edzők, akik értékes kreditpontokat szeretnének szerezni a közeljövőben. A szerdai foglalkozás előtt Tomanóczy Tibor elmondta, hogy rendkívül nehéz ellenfeleink lesznek a játékokon, így elsősorban csak a tisztes helytállásban reménykedhetünk. Már egyetlen győzelem is óriási bravúr lenne, de természetesen szeretnének minél több szettet nyerni, és már a 3-2-es vereségekkel elért egy pontnak is örülne.

Atlétikában Endrész Klaudia érdekelt, aki jelenleg az ARAK színeiben versenyez, és Székesfehérvárra jár edzeni Dunaújvárosból. Kézilabdában a Dunaújvárosi Kohász KA-t Mihály Petra képviseli, a kajak-kenu küzdelmek során a rácalmási klubot erősítő Horváth Benedek, illetve a Dunaújvárosban tanuló Szellák Szabina, a Széchenyi István Gimnázium és Kollégium diákja, a Dunaferr neveltje lesz érdekelt. Aki most az MTK-ban a legendás versenyző, Kőbán Rita tanítványa, és év közben Dunaújvárosból ingázik az edzésekre Budapestre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!